Önceki gün 16.30 sıralarında Tire – Selçuk yolunun 3. Kilometresindeki benzin istasyonu önünde gerçekleşen trafik kazasında, Selçuk istikametinden Tire yönüne seyir halinde olan İsmail Uztemir yönetimindeki 35 YKT 49 plakalı panelvan araç, yolun sol tarafında bulunan petrol istasyonuna girmek üzere döndüğü sırada, karşı yönden gelmekte olan Süleyman Aker yönetimindeki 35 YHV 85 plakalı motosiklet, panelvan aracın sağ arka kısmına çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan motosiklet sürücüsü, başındaki kask sayesinde, bu feci kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu.
Olayın hemen ardından olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekibi, olay yerinde ilk müdahalesini yaptıktan sonra, yaralı motosiklet sürücüsü Süleyman Aker Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı.
KASK TAK, HAYATINI KURTAR!
Tire’ye atandığında ele aldığı ilk işlerden biri kask konusu olan Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi de olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün “Kask Tak, Hayatını Kurtar” sloganından hareketle başlattığı, kask denetimlerinin ardından, Tire’deki motosiklet sürücülerinde kask kullanımının arttığı gözlenirken, bugün yaşanan trafik kazasında, başında kask bulunan motosiklet sürücüsünün ölümden kurtulması da, kaskın ne kadar hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.
Editör: Haber Merkezi