Ödemiş Ticaret Odası işbirliğiyle Kosgep’ten girişimci adaylarına seminer verildi 

Kosgep ile Ödemiş Ticaret Odası arasında protokol imzalandı 

Nazif Harupçu  

Ödemiş Ticaret Odası ile KOSGEP arasında düzenlene işbirliği ile işini kurmayı hedefleyen girişimciler için bilgilendirme semineri verildi.

Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Kasım Sevin, Kosgep bölge müdürü Mustafa Çanakçı, Argos iç ve dış ticaret danışmanlık uzmanı Müge Ak ve seminere katılan girişimci adaylar katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin yaptı.

Sevin konuşmasında, “Bugün KOSGEP ve Ödemiş Ticaret Odası işbirliği ile kendi işini kurmak isteyen girişimci arkadaşlarımız için düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitiminin tanıtım toplantısı ve protokolü imzalamak için bir aradayız. Oda olarak, üye olsun olmasın tüm vatandaşlarımıza hizmet vermek bizleri gerçekten mutlu ediyor. Türkiye’de girişimciliğin yaygınlaştırılması ve bu yolla hem yenilikçi fikirlerin ve yaratıcılığın geliştirilmesi, hem de işsizliğin azaltılması amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Bizde oda olarak bu çalışmaların bir halkası olarak bireylerin girişimciliğe özendirilmesi ve kosgep’in sağladığı desteklerden faydalanmalarını sağlamak amacıyla eğitim düzenlendi.

Bu eğitimin kapsamı, gereklilikleri ve aydınlanmak istediğiniz bilgilerle ilgili tanıtım toplantısında bir aradayız.”dedi

İzmir’deki işsiz sayısı Türkiye ortalaması üstünde

KOSGEP Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı yaptığı konuşmasında,

“Girişimcilik konusunda başlatmış olduğumuz eğitim seminerlerinde 70 saatlik kurs verilecek. Kurs sonunda 30 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin lira kredi verilecek. 2 yıl ödemesiz ve üçer aylık dilimler halinde faizsiz girişimcilik kursumuza 30 kişi katılacak. Gerekli olduğu talep geldiğinde de kurslarımız açılmaya devam edecek.

Daha önce düzenlediğimiz projeden 10 kişi faydalandı. Ticaret Odası Başkanımız Sayın Kasım Sevin’in girişimleri ile Ödemiş’e temsilcilik açtık. Hedef işsiz kesime iş istihdamı sağlamak ve iş vermek için yola çıktık. Girişimcilik İzmir’de zayıf ve onun için işsiz sayısı İzmir’de fazla.

Girişimcilik tüm dünyada sosyal gelişmenin temel faktörü. Girişimcilik 20. Yüzyılda desteklenmeye başlandı. Ekonomik girişimcilik sosyal sorunları azaltır. İki milyon 400 bin işsiz var Tüik 2010 yılı verilerine göre. Bu rakam işsiz sayısının yüzde 10’luk kısmını İzmir teşkil ediyor. 2011 yılında bu rakam yüzde 14 seviyesinde. 81 il içerisinde en fazla işsiz olan il İzmir. Bu nedenle devletimiz 2023 vizyonunda İzmir’deki bu sayıyı aşağıya çekmek için girişimcilik desteklerini burada daha fazla önem veriyor. İzmir’de girişimcilik kültürünün yayılması için çalışmalara hız verildi.”dedi

 

Editör: Haber Merkezi