Mhp İzmir İl Başkan Yardımcısı Selahattin Şahin’in katıldığı tiyatro oyununa ayrıca Mhp Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, Tire Ülkü Ocakları Başkanı Burak Şenol ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Tire Teşkilat Başkanı, Saadet Partisi Tire İlçe Başkanı Tahir Ekmen, Tire Gençlik Spor Müdürü Mehmet Sürücü, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Şehit aileleri ile yaklaşık 300 kişilik Tireli katıldı. 

Sunucunun programı açmasının ardından salondaki ülkücü gençler Tire Ülkü Ocakları Başkanı Burak Şenol’a “Bozkurtlar seninle Burak Başkan ilerle” şeklinde sloganlar eşliğinde teşekkür ettiler. 

Tiyatro gösterisi öncesinde Tire Ülkü Ocağı Teşkilat Başkan Yardımcısı Ali Erkola kendi yazdığı şiiri okudu. Salondakilerin gözyaşlarını tutamadığı şiir sonrası tiyatro gösterisi sahnelendi. 

SALONDA GÖZ YAŞLARI SEL OLDU 

İki perde de gösterilen Mum Işığı adlı tiyatro oyununda, evin reisi emekli imam Ziya efendinin Kıbrıs barış harekâtına katılan büyük oğlu Ali'nin, babasını kaybetmesinden sonra Türk örf ve adetlerinden uzaklaşmasını, annesinin tüm mücadelesine rağmen Ali'yi düştüğü bataklıktan kurtaramamanın verdiği acıyı ve bu dönemde askere gitmek üzere olan evin küçük oğlu Ebubekir'in bu duruma müdahalesi ile Ali'nin kendisini sorgulamaya başlaması ve tekrar eski Ali olmaya karar vermesinin hemen akabinde komşu oğlunun şehitlik haberiyle geçmişinde yaşadıklarının Halüsinasyonlarla yansıtıldığı, Ali'nin iç dünyasında yaşadıklarının seyirci tarafından duygusal anlar yaşamasına neden oldu. 

Ailenin kapı komşuları ile yaşadıkları komik olaylar, seyirciyi yoğun duygusal anlardan çıkmasını sağlarken, aile içi diyalogların değişkenliği ile Türk örf ve adetlerinden uzak yaşamanın sonuçları olarak komik bir üslupla anlatıldı. İkinci perdede de yaşam günlük koşturmaca da devam ederken Ali düzelmiş olarak yaşamına yön vermeye başlamıştır. Ebubekir 3 aylık usta asker olarak vatani görevini yerine getirmektedir. Komşuları ile yaşanan komik olaylar devam ederken radyodan Ebubekir'in şehitlik haberi ile aile büyük bir trajedi yaşar. Kısa zamanda toparlanan anne çocuklara metanetle şehitlerin ölmediğini ve bunun bir şeref olduğunu söyleyerek, bir şehit annesi olmasından dolayı Allah'a gözyaşları ve içinde evlat acısıyla hamd eder. Ali yaşadıklarının sonucunda kendini ve toplumu sorgulamaya başlar. Gençliğe, Türk örf ve adetlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Ali, toplumu uyanışa davet eder. Vatan sevgisinin en derin duygularla anlatıldığı oyun izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

 Başkan Şenol, “ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK” 

Tire Ülkü Ocakları Başkanı Burak Şenol, bir ay gibi kısa bir zamanda ikinci etkinliklerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Geçtiğimiz hafta yeni yönetim kurulumuzu oluşturduk. Bu yönetim kurulu ile daha da güçlendik. İzmir Efsane Tiyatrosu’nun bir oyununu daha sahnelemiştik geçtiğimiz ay. Bir ay gibi çok kısa bir sürenin ardından tekrar bir çalışma yaparak bir oyunu daha sahneledik. Düzenlediğimiz bu etkinliğe ulaşabildiğimiz şehit ailelerini davet ettik. Gelmeye imkânı olmayan şehit annelerimizi ve babalarımızı salona kadar getirerek sonrasında evlerine dönmelerinde yardımcı olduk. Etkinliğimize ilgi oldukça büyüktü pek çok misafirimiz ayakta kaldı. Kendilerinden helallik istiyoruz. Milli değerlerimizi unutturmaya çalışanlara inat bu tur aktivite ve etkinliklerle gençlerimizin milli değerlerinin unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi