HABER: Halil YÖRÜK

1762 yılında Karaoğlu Mehmet Bey tarafından inşa edilen tarihi Birgi Karaoğlu Mehmet bey camii geçtiğimiz yıl restorasyon çalışmaları kapsamın da ibadete kapatılmıştı. Bir buçuk yıl süren çalışmalar ardından restorasyonu tamamlanan asırlık camii geçtiğimiz gün cuma namazı sonrası Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş ilçe müftülük çalışanları ve Birgililerin katıldığı bir buluşma ile yeniden ibadete açıldı.

Şener, Bir an önce güdük minare camiini de restore etmeliyiz.

İzmir’de ki bir programı nedeniyle camiinin açılışına katılamayan Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener gazetemiz aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Beldemizde tarihi yapıların korunmasına yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Birgi’de Karaoğlu Mehmet bey camiiyle birlikte üç büyük camiimizin restorasyon çalışmalarını tamamlanmış bulunmaktayız Birgi’de bulunan üç büyük eserin ( Aydınoğlu Mehmet Bey Camii, Derviş Ağa Camii, Karaoğlu Mehmet Bey Camii)  restorasyonlarında büyük emeği bulunan İzmir vakıflar bölge müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Karaoğlu camiinin restorasyonu ardından şimdi sıra tüm proje çalışmaları tamamlanmış olan Güdük Minare camiinde, günümüzde harabe durumda olan camiinin bir an önce restore etmeliyiz. Bu konuda İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüne daha hızlı çalışmamız gerektiğini iletmek isterim. Camiinin bir an önce restorasyona girmesi gerek, yoksa günümüze kadar taşınmış sadece 2 cephesinde kaybedebiliriz. ” dedi.

Restorasyon kapsamında camiinin eskiyen kubbe kurşunları, yıkılan bahçe duvarları ve yıpranan iç ve dış kemerleri bakımdan geçti. Yine bu çalışmalarla birlikte camii bahçesinde de çevre düzenlemeleri yapıldı. 

Editör: Haber Merkezi