Ödemiş’in yakın geçmişine ışık tutacak önemli bir kaynak daha Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi koleksiyonuna katıldı.
Belediye Başkanı Bekir Keskin’in araştırmaları sonucunda, İstanbul’daki Beyazıt Devlet Kütüphanesi koleksiyonundan dijital ortama aktarılan Ödemiş Gazetesi, ÖYKAM’da matbu ve ciltlenmiş olarak okuyucu ve araştırmacıların hizmetine sunuluyor.
İlk sayısı 12 Aralık 1947’de çıkan, Demokrat Parti’nin 1950 Genel Seçimleri’ni kazanması üzerine yayımını durduran Ödemiş Gazetesi, 20 kişinin bir araya gelerek kurduğu Ödemiş Gazetesi Şirketi tarafından çıkarılmıştır.
İdarehanesi Ragıpbey Caddesi, No 6 adresinde bulunan gazetenin imtiyaz sahibi, Ödemiş’in kalemi üretken öğretmen ve aydınlarından Halil Dural, Yazı İşleri Müdürü ise sonraki yıllarda Ödemiş Belediye Başkanı olan Muzaffer Gönen’dir.
İzmir’deki Anadolu Matbaası’nda dizilip basılan Ödemiş Gazetesinin nüshası 10 kuruş, yıllık abone bedeli ise 5 lira. Logosunun altında  “Haftalık, Siyasi, Edebi Gazete” ibaresi bulunan gazetede; Mutahhar Ş. Başoğlu, Burhan Esen, Kaya Bengisu, Behiç Duygulu gibi çok sayıda Ödemişli’nin yazıları yer almaktadır. 
Editör: Haber Merkezi