“ZEKA Her İnsanda Vardır...

Ama VEFA Sadece İnsan Olanlarda Bulunabilir.."

 

Esnaf olmanın zorluğunu bugün esnaf olan her kişi çok iyi bilir. Yani esnafın halinden, esnaf anlar… Üretmek, üretilen malı satmak, tüketiciyi memnun etmek, gelir ve gider dengesini sağlamak, çalışanların maaşları, ssk’lar, vergiler ve ekstra harcamalar her ay düşünmen gereken olmazsa olmazlardır.

Halkın haber alma ihtiyacını görev edinen bir yayın aracının sahibi olmanın dışında gazete sahibi olmakta, gazete çıkarmakta bir nevi esnaflıktır. Gerçi eline gazeteyi alıp okuyanların birçoğu onun ardında yapılan masrafları düşünmezler. Sadece 6, 8 sayfalık kâğıttan ibaret olduğunu bundan kolay ne var ki diye düşünürler. Şuan okuduğunuz bu gazete için gece gündüz çalışan gazete sahipleri, muhabirler, sayfa tasarımcıları, baskı yapan matbaa çalışanları, dağıtıcılar ve her hafta kendilerine görev edinen yazıları ile okuyucuların sesi olmaya çalışan köşe yazarları bulunmaktadır…

************************

Yerel bir gazeteyi çıkarmanın zor olduğu süreçte, gazetemiz Yerel Güç’ün 8. yılında olmasının gururunu yaşıyoruz. Radyo Remix Güç A.Ş. Genel Yayın Yönetmeni Rasih Bozulu ağabeyimin destekleri ile kurduğumuz ve sonrasında da her daim desteğini hissettiğimiz Yerelgüç Gazetemiz şahsım, kardeşim Hatice Acar Çavdar ve Karcı İnşaat Nihat Karcı ortaklığı ile yayın hayatına devam etmektedir. Haftada 3 ile başlayan sonrasında haftanın 6 günü resmi ilanlı bir gazete olarak yayın hayatını havzamızda 7 yıl devam ettiren Yerelgüç Gazetemiz Eylül ayı itibari ile havzamızda bir ilki daha başararak haftada 2 gün ulusal boyutta, renkli olarak yayınlanmaya başladı.

************************

Ödemiş’in fitnesi tabiri vardır. Bu söz o kadar çok oturmuş ki Ödemiş için, bazı kendini bilmezler ekmeğini kazanmak yerine akşama kadar aylaklık yapıp onun bunun ekmeğine dil uzatıp hikâyeler yazar. Etrafınıza bakınca bu tipleri çok rahat göreceksinizdir.

Ağzından çıkanı kulağı duymayanlar, kendisi ile yüzleşmeye gelindiğinde kaçacak delik arayıp başka hikâyeler yazanlar benim dil söyleyip parmaklarım yazıya döküldüğünde size sokakta yürüyecek yüz bırakmayacağımı da bilmenizi isterim.

************************

Gazetem benim yaşam kaynağım oldu hep. Hem eğlenceli, hem zorlu geçen koca 7 yıl…

Hayatın her evresinde yeni şeyler öğrenip, yeni yüzlerle tanıştım. Varlığımızın sebebini bir kenara bırakıp, insanlıktan nasibini almayanlardan tutun da kendi çıkarları için söylediklerine “söylemedim” yaptıklarına “yapmadım” diyenlere, kendi şahsi planları suya düşünce birbirine çamur atanlardan tutun da arkasından atıp tuttukları ile sonradan kanka pozu verenlere, kendi yaptıkları hataları başkalarının üzerine atmayı huy edinmişlerden tutun da işleri görülmeyince kırk yıllık kahveyi bir kenara bırakanlara, amaçlarının toplum olduğunu söyleyip ama öyle olmadığı ortada olan siyasi temsilcilerden tutun da kendi menfaatlerini siyasete bağlayanlara ve kendisi ile aynı görüşte olmayanları ötekileştirenlere, iş için siyasi partilerin kapısında yatıp kalkan ve sonrada sırf yaranmak için kendi canından olanları bile kötüleyenlere, kendi ayıbını örtmek için suçu bir başkasına atanlara, işleri düştüğü için seninle muhatap olanlara işleri bitince de görmezlikten gelenlere, kendi başarısızlıklarını örtmek için sana çamur atan aynı işi yaptığın meslektaşların ve daha fazlası…

Peki, bu zorlu yolun bize kazandırdıkları;  insan olmamızın gerekliliğinin en başında gelen özelliklerden biri olan iyilik ve bu iyilik karşısında sadece “Allah razı olsun” sözünü duymak ve vicdanının rahat olması. Sadece seni sen olduğun için, seni çıkarsızca seven, en zorlu zamanlarda yanında olan, senin başarınla övünen, yanlışını gizliden düzeltmeye çalışan dostların ve verilen emeğe saygı gösteren gazete okuyucularımız, reklam vererek, abone olarak bizlere destek çıkanlar, bulundukları konumları sadece hizmet etmek için kullananlar, siyasi görüşlerinden dolayı insanları ayırt edip ötekileştirmeyenler, birliktelik içerisinde yapılan işe saygı duyan meslektaşların…

Peki biz; kendi kazancımız dışında bir başkasının ekmeğine göz dikerek yalanla dolanla hiç kimseyi itibarsızlaştırmadık. Kimseyi siyasi görüşünden dolayı ötekileştirmedik, bizleri haberlerden haberdar edenlere gazetemizde hep yer verdik, yayınlamadılar haberimizi diye atıp tutanlarda bilin ki kendilerinin canları öyle istedikleri içindir.  Yaşanmışlıklar ve toplumsal menfaatleri ön planda tutarak, bir adım sonrasını düşünerek atmaya özen gösterdik. Sırf haber olsun diye haber yapmadık. Çalışanımızın hakkını verdik, vermedik diye yedikleri ekmeği inkâr edenlerin de halleri ortadadır.

**************************************

Yerelgüç Gazetesi büyükşehir yasası sonrası resmi ilandan gelen gelirlerin azalması bir katkı sağlamaması sebebi ve gelişen teknolojik çağda günlük, hızlı haber akışını haber sitemiz www.yerelguc.com aracılığı ile büyük bir kitleye ulaştırmamız bizi yeni kararlar almaya tetikledi.

Gazetemiz 8.yılında haftada iki, içeriği daha özel, kaliteli ve renkli olarak yayınlanmaya başlamıştır. İlk gün ki heyecan ve emek ile içerikleri hazırlanıp Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz, Beydağ ilçeleri ve mahallelerinde dağılmaya devam etmektedir.

Bizimle birlikte emek veren gelmiş geçmiş (vefasızlar dışındaki) çalışanlarımıza, köşe yazarlarımıza ve halen bizimle birlikte bu mücadelenin içerisinde olan değerli emekçilerimize, yazarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gazetemiz kurulduğundan beri aboneliğine devam eden, reklam vererek desteklerini esirgemeyen ve gazeteyi okuyan siz değerli okurlarımıza teşekkür ediyorum.

Hayat izin verdikçe gazetemiz Yerelgüç yayınlanmaya devam edecektir.

Saygılarımla…