Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde görevli Gündeşlioğlu, “Daha önce trafik kazası geçiren, ancak tedavi olmayan veya kötü ameliyat geçirmesi nedeniyle simetrisi düzelmeyen Torbalılı hastalarımızın da derdine deva olmak istiyorum. Trafik kazası veya başka çeşitli yaralanmalar nedeniyle vücudunun çeşitli bölgelerinde (el, yüz gibi) şekil bozukluğu nedeniyle kemik ve yumuşak doku simetri ameliyatlarını Torbalı’da da yapmak istiyorum. Bilgi almak isteyen hastalarımız için Tınaztepe Torbalı Hastanesi’ndeyim” şeklinde konuştu.

Vücut yüzeyinde oluşan her türlü cerrahi problemle ilgileniyor               
Avrupa ve Türkiye Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Yeterlilik Sertifika sahibi olan Doç Dr. Ayşe Özlem Gündeşlioğlu, doğumsal veya sonradan edinilmiş anomalilerin, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve vücut imajının düzeltilmesine çalışan bir cerrahi dalında görev yaptığını anlatarak, tüm vücut yüzeyinde oluşan her türlü cerrahi problemle ilgilendiğini ifade etti. Gündeşlioğlu, “Vücudun şekil ve fonksiyonlarını bozan olaylar doğumsal, travmatik veya edinsel kaynaklı olabilir. Örneğin; doğumsal olarak oluşan yarık damak-dudak, yapışık parmak (sindaktili), vasküler kitleler (hemanjiomlar gibi); travmatik olarak oluşan yanıklar, trafik kazalarına bağlı yüz yaralanmaları, çeşitli kesiler ve organ kopmaları; edinsel olarak oluşan çeşitli deri ve yumuşak doku tümörleri, kronik yaralar bu cerrahi disiplin alanı içindedir. Kemik (özellikle yüz-kafa ve el kemikleri) ve kıkırdak çatıdaki (kulak ve burun kıkırdakları gibi) kayıplar, şekil bozuklukları, patolojik olaylar (tümör, kist, enfeksiyon vb)  yine plastik cerrahi uğraşı alanım içindedir” diye konuştu.

‘Mümkün olan en erken dönemde yapılmalıdır’
Tınaztepe Torbalı Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı  Doç. Dr. Ayşe Özlem Gündeşlioğlu, kazalarda baş ve yüzün oldukça korunmasız organlar olduğunu belirtti ve özellikle trafik kazalarında ciddi yüz yaralanmalarının görüldüğüne dikkat çekti. Gündeşlioğlu, “Bazı yüz yaralanmaları son derece küçüktürler ve cerrahi tedavi gerektirmezler. Küçük sıyrıklar yumuşak doku ezilmeleri ve yüzeyel sürtünmeler temizlik ve pansumandan daha fazla bir girişim gerektirmezler. Yüz yaralanmalarında erken tedavinin yeri çok önemlidir. Yaralanmanın genişliğine bağlı olarak kemik ve yumuşak doku onarımları ve diğer organ ve yapıların da beraberce tedavisi mümkün olan en erken dönemde yapılmalıdır. Yüz yaralanmalarının cerrahi tamirinin zamanlaması yüz kemiklerinin hızlıca iyileşmeye yatkın olması nedeniyle kritiktir.  Eğer tam kat cilt kesisi veya daha derin cilt altı, adale ve mukoza gibi yapılarda bütünlüğünü kaybetmişse bunların cerrahi olarak onarımı gerekir. Kemikler kırılmışsa kırık her bir kemiğin tek tek yerine tutturulması gerekir. Eğer daha özel yapılar, yüz siniri, tükürük bezi kanalları, göz kapakları ve gözyaşı kanalları yaralanmışsa bunlar için daha özel yaklaşımlar gerekir” dedi.

Editör: Haber Merkezi