Tire Süt Kooperatifi’nin pilot uygulama olarak başlattığı ve kısa sürede tüketiciden büyük ilgi gören “Alo Süt” projesi büyüyerek devam ediyor. Proje kapsamında süt market fiyatına doğrudan tüketicinin doğrudan evine ulaştırılırken projeyi daha da genişleten Kooperatif, Tire’de süt dağıtımı için Şenki Dağıtım Hizmetleriyle protokol yaptı.

Tire’de 500 18 18 nolu hat üzerinden gelen siparişleri motorize ekiplerin ulaştırdığını anlatan Kooperatif Başkanı Eskiyörük, "Tire'de deneme amacıyla başlattığımız uygulamayı geliştirip Şenki Dağıtım Şirketiyle protokol yaparak daha profesyonel bir şekilde devam ettirmeye karar verdik. Abonelerimiz hızla artıyor. Aboneler dışında telefonla arayarak süt isteyenlere de hizmet veriyoruz. İsteyen abone oluyor, isteyen telefonla istiyor. 1 litre sütü bile kapıya kadar götürüyoruz. Projemiz; bebeği olan anneler ve sağlık sorunları nedeniyle markete çıkamayan kişiler tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor" dedi.

Proje sayesinde, sokakta satılan sütlere sağlıklı bir alternatif getirdiklerini dile getiren Eskiyörük, şöyle konuştu, "Sokakta satılan sütler, kontrolsüz olduğu için halk sağlığı açısından risk arz ediyor.  Biz sağlıklı ve kaliteli sütü market fiyatına tüketicinin kapısına kadar ulaştırıyoruz. Kooperatif olarak, ticari bir amaç gütmediğimiz gibi toplumun daha fazla süt tüketmesini sağlıyoruz. Alo Süt servisi ile çocuklarını okula gönderen anneler sabahın erken saatlerinde markete gidip süt almak zorunda kalmıyor. Çocuklar da okula gitmeden önce taze ve sağlıklı süt içiyor."

 

Editör: Haber Merkezi