Haber: Dilek KART



Organ bağışında bulunan Tire Kültür Derneği’nin eski yönetim kurulu üyesi olan ve halen aynı derneği üyesi olarak bulunan Nevzat Hazırol’un çağrısı ile toplantı yapan dernek üyeleri, yönetim kurulunda ve üyeleri arasında organ bağışında bulunmamış olanları organ bağışına çağırdı.


BU HUZURU TÜM İNSANLAR TATMALI

Ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri olan donör sorunu yani bağış yapacak kişi sorunu olduğuna dikkat çeken dernek üyesi Nevzat Hazırol, “Yaklaşık olarak iki yıl önce bir dizi ameliyat geçirdim. Bu operasyonlar esnasında bir damla kanın, bir şişe serumun ne kadar değerli olduğu konusu hep içimde büyüdü. İyileştiğimde organlarımı bağışlamaya karar verdim. Bir süre nereye bağış yapacağım konusunu araştırdım. Bu esnada İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün kampanyasını duydum. Tüm organlarımı bağışladım. Şimdi kendimi oldukça huzurlu hissediyorum. Benzer bir huzuru tüm insanların tatmasını isterim” şeklinde konuştu.

Üyesi bulunduğu Tire Kültür Derneği yöneticileri ile organ bağışı konusunu paylaştığını dile getiren Hazırol, “Organ bağışı konusundaki hassasiyetimi ve organlarımı bağışladığımı dernek yöneticisi arkadaşlarımla paylaştım. Onların da bağışta bulunmaları konusunda teklifte bulundum. Çok sıcak karşıladılar bu teklifi ve üyelerine çağrıda bulundular” dedi.

 

DERNEK ÜYELERİ BAĞIŞTA BULUNACAK

Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, “Derneğimizin eski başkanlarından Nevzat Hazırol’un teklifi ile zaten yapmamız gereken, hepimizin yapması gereken organ bağışı konusunu derhal gündeme aldık. Üyelerimize çağrıda bulunuyoruz. Yönetim kurulu üyeleri arasında da organlarını bağışlamamış ve bağışlamak isteyen arkadaşlarımız var. Tire Kültür Derneği üyelerinin ve Tirelilerin bu konudaki hassasiyetlerini biliyor, organ bağışlarının Tire’de artacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi