Haber: Dilek Ayvalı




Olay bu gece 19.45 sıralarında Tire’nin Ziya Gökalp Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan çöp konteynerinin alev alev yandığını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.

Olay yerine ulaşmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri yaklaşık 15 dakika yolun sağında ve solunda yanlış park halinde bulunan araçlar nedeniyle caddeye giriş sağlayamayarak bekledi.

Bu esnada yoldan geçen duyarlı vatandaşlar alevleri dışarı taşan çöp konteynerine müdahale etmek istedi. Daha sonra itfaiye yanlış park engelinden kurtularak çöp konteynerini söndürdü.


‘SÖNMEMİŞ SOBA KOVALARINDAKİ KÖZLER’


Çöp Konteynerini söndürmeye çalışan ve aynı caddede oturan bir vatandaş, “Bu cadde üzerinde 4 adet çöp konteyneri var. Geçen haftadan bu yana zaman zaman bu şekilde tutuşuyor. Soba kovalarını döküyorlar. İçinde

 sönmemiş közler kalıyor ve yangın çıkıyor. Komşulara soruyorum, ‘Kim atıyor köz halindeki kovayı buraya, biraz dikkatli olun’ diyorum kimse ne biliyor ne de yaptığını kabul ediyor. Bu kadar umursamazlık olmaz. İtfaiyemizi meşgul ediyorlar. İtfaiye çağırılana kadar söndürülebileceğini de düşünüyorum. Bir kova suyunuz da mı yok” diyerek veryansın etti.

İtfaiye ekipleri de, her gece 5 ya da 6 çöp konteyneri söndürmeye gittiklerini ve vatandaşların daha duyarlı olmalarını istedi. Çöpe köz halinde soba atıklarının atılmaması konusunda da uyarıda bulunuldu.

 

 

Editör: Haber Merkezi