HABER: DİLEK AYVALI

İzmir'in Tire İlçesi Çayırlı Kırsal Mahallesi Yörükler Mevkii Küme evlerinde meydana gelen olayda tek katlı eve toprak kayması nedeniyle kaya düştü.

Edinilen bilgilere göre, 2 oğlu ile yaşayan 60 yaşındaki Fatma Kayhan, çiftçilik yapan oğulları Hasan ve Ahmet ile oturma odasında otururken, büyük bir gürültü duydular. Önce deprem olduğunu düşündüler sonra sesin geldiği odaya gittiklerinden odadan içeri kayanın girdiğini gördüler.

Hasan Kayhan, "Şiddetli yağmurla beraber bir ses geldi. Burası yatak odası zaten. Geldik baktık. Burada yataklar yığılıydı. Buradaki eşyaları çektik. Arkaya naylon gerdik yağmur girmesin diye. sonra baktık kendi imkanlarımızla olacak bir şey değil. Muhtarı aradık. Muhtarımız yetkililere bilgi verdi. Burası benim doğduğum ev. 1974 yılında yapılmış. Yarın Tire Belediye Fen İşleri gelip dışarıda düşme tehlikesi bulunan kayayı oradan çıkaracak. Biz şu an evi boşalttık. Annemi Tire'deki bir yakınımıza götürdük. Biz de burada kalmayacağız" dedi.

Tire Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği Başkanı Elvan Demirtaş, "Muhtarı haber verdi. Geldiğimizde kaya parçasının eve girdiğini gördük. Ev halkı deprem olduğunu düşünmüş. Biz ilgili yerlere haber verdik. Yukarıda çok büyük bir kaya parçası daha var. Şu an altı boşta. Yağan yağmur yavaş yavaş aşağı gelmesini tetikliyor. Her an kayıp eve gelebilecek durumda" dedi.

Tire Jandarması olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Ev tamamen tahliye edildi. Yarın Tire Belediyesine bağlı Fen İşleri ekiplerinn düşme tehlikesi bulunan kayalar ile ilgili çalışma yapacağı öğrenildi.

Olay yerine güvenlik ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı gelerek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi