Hastane Başhekimi Doktor Canbulat Onuş, Medifema Hastanesi’nin Covid-19 salgını konusunda gerekli tedbirleri aldığını, yeterli altyapı ve teknolojik imkana sahip olduğunu, Sağlık Bakanlığı ile entegre bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Başta kendi personellerinden başlayarak birçok tedbir aldıklarını belirten Onuş, “Hastane girişimizde doktor ve personelimiz dahil olmak üzere vatandaşlarımızın ateş ölçümleri yapıyoruz. Tüm personelimiz hastaneye gelip giderken farklı kıyafetler giyip, gerekli dezenfeksiyon işlemlerine özen gösteriyorlar. Bir taraftan sağlık çalışanlarımızı koruyoruz, bir taraftan da normal şikayetleri için hastanemize başvuran vatandaşlarımızı salgına karşı sıkı tedbirlerle koruyoruz. Koruyucu ve önleyici birçok tedbir aldık. Hastanemizin bir bölümünü Covid-19 şüphesiyle gelen vatandaşlarımıza hizmet verecek şekilde düzenledik” dedi

 Medifema Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Yiğit Her ülke kendi ekonomik olanakları, sağlık politikaları ve toplumsal özellikleri çerçevesinde sınav veriyor. Biz de ülke olarak bu zor mücadeleyi hep birlikte verecek olup ve herkesin elinden gelenin fazlasını yapacağını bilerek, en az hasarla atlatacağımızı umuyorum. Bu durumda; İtalya’da ve Çin’deki mücadeleyi gördüğümüzde; hekimlerimizi, çalışanlarımızı ve hastaneyi ayakta faaliyette tutmaya çalışan yönetim kadrosunu Kurtuluş Savaşı’nda ki gibi canı pahasına savaşan askerler gibi görüyorum”

HASTANE OLARAK GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Yiğit, “Özel Medifema Hastanesi, tam donanımlı yoğun bakım ünitelerine, tıbbi ekipmanlara, tıbbi cihazlara, gerekli olabilecek tüm branşlara ve uzman hekim kadrosuna sahip olduğu için Sağlık Müdürlüğü tarafından Pandemi Hastanelerinden biri olarak görevlendirilmiştir. Bu görev verildiği andan itibaren; hastanemiz yönetim kurulu, başhekimlik ve hastane enfeksiyon komitesi var gücüyle çalışarak Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu rehberleri, algoritmaları ve tebliğleri esas alarak bir çok önlemleri hayata geçirmiştir. Bu önlemler arasında; yoğun bakım ziyaretçi yasağı, yatan hasta ziyaretçi kısıtlaması, hastaneye giren her kişinin, çalışanlar da dâhil olmak üzere ateşinin ölçülmesi ve COVID-19 ön sorgulamasının yapılması, tüm çalışanlara sadece hastanede giydiği kıyafetlerin temin edilmesi, tüm çalışanların maske ve bone kullanması, acil ve poliklinikte triyaj noktalarının kurulması sağlanmıştır. Alınan tüm bu önlemler hastanemize başvuran hasta ve hasta yakınlarına olası bir bulaş ihtimalinin önüne geçilmesi ve güvenliğinin sağlanması içindir.”

TÜM PERSONEL COVID-19 EĞİTİMİ ALDI

Yaklaşık üç hafta önce tüm personelin COVID-19 eğitimi tamamlandığını belirten Yiğit, “Bu eğitim ile bilgilenen personeller yine hasta ve hasta yakınlarımıza ilk bulaş kaynağı olmamak için her türlü fiziki önlemlerini almışlardır. Acil servisimizde pandemi  departmanı, yatan hasta pandemi servisi ve olası pandemi yoğun bakımı fiziki alanları oluşturulmuştur. Hastane girişinde COVID-19 sorgulaması ve ateş ölçme ile şüpheli olabilecek hastalarımız ayrı bir alanda oluşturulan pandemi polikliniğine alınarak orada muayenesinin yapılması sağlanmıştır. Yine şüpheli COVID-19 vakası olabilecek hastalarımızın yataklı servisi diğer hastalardan ayrılmıştır. Böylelikle hastanemizin polikliniğine gelebilecek olan ve yatışı yapılabilecek olan COVID-19 şüpheli hastalarımız ile hastanemize başvuran diğer hastalarımızın fiziki olarak karşılaşmaması için her türlü tedbir alınmıştır. Şu ana kadar COVID-19 pozitif hastamız olmamıştır. Bu durum bir nebze umut vericidir. Bizler yine de aldığımız üst düzey önlemlerle, hekime ve hastaneye başvurmaya ihtiyacı olan hastalarımız için hizmet vermeye devam etmekteyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi