İzmir ve çevresinde etkili olan yaz yağmurları, Küçük menderes havzasında da etkisini gösterdi.

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışlar sonrası Ödemiş’e bağlı Ovakent mahallesinde çay içi mevkiinde, Cumhuriyet mahallesinden gelen derelerin taşması sonucu onlarca evi su bastı, İnsanlar canlarını zor kurtardı.

76 Yaşındaki yaşlı emine teyzeyi, Mahalle muhtarı Hüseyin Buldan evin içine girerek kadını boğulmaktan son anda kurtardı ve sırtına alarak evin dışına çıkardı.

Yıllardır böyle bir sel felaketi ile karşılaşmadıklarını ifade eden Mahalle sakinlerinden Mustafa Nokta, “Beldelerimiz mahalleye dönüştüğü için derdimizi anlatacak merciimiz kalmadı. Beldemizden tüm iş makinaları alındı. Bugün yaşanan felakette onlarca aile perişan oldu” dedi.

İsmet Akçam adlı gençte şunları söyledi, “İkindiden sonra yağmur çok şiddetli şekilde yağmaya başladı. Çay içi deresi taştı ve mahallemizin içinden geçen dereler taştı ve evleri su bastı ve benim gördüğüm 3-4 araç sel suları ile sürüklendi. Bademli-Ovakent karayolu üzerinde menfezler çöktü ve yol araç trafiğine kapandı. Yol kenarındaki yaşlı bir teyzenin evini su bastı, muhtarımız teyzeyi sırtında dışarı çıkartarak kurtardı.

Ömrüye Keskinoğlu, “Bu ikinci büyük sel baskını. Dereler yetersiz geliyor. Perişan olduk. Evlerimizde ne yatacak yatak ne yorgan kaldı. Dere üzerindeki köprü çok sakat ve uyarı yazısı da var. Köprü üzerinden geçmek tehlikeli ve yasak yazısına rağmen burada her gün tehlike yaşanmakta ” dedi.

Yaşanan sel felaketi sonrası Ödemiş Belediyesi Fen işleri ekipleri, Karayolları ekipleri ve iş makineleri olay yerine sevk edildi.

Diğer yandan Balabanlı-Ovakent arasındaki dere taşarak, yüzlerce dönüm arazi sular altında kaldı. Sel taşkını dere kenarlarındaki arazileri de önüne katarak yok etti.

Ovakent mahallesinde bazı evlerin duvarları yıkıldı. Bir bahçeye de yıldırım düştüğü olayda can kaybının olmadığı belirtildi.

 NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi