"Bir insanı yaşatmak tüm dünyayı yaşatmaktır"
İl Sağlık Müdürü İzzettinoğlu içinde bulunduğumuz haftanın organ bağış haftası olması münasebeti ile organ bağış konusuna değindi” organ bağışının önemine dikkati çekerek, herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti. Organ bekleyen çocuklarımız var. Organ yetmezliği yaşayan çocuklar koşmak, özgürce oynamak yerine cihaz taşıyarak hayata tutunmaya çalışıyor. Bir insanı yaşatmak, tüm dünyayı yaşatmaktır. Hepimiz bütün hastalıklara sahip olma konusunda adayız. Organ bekliyor olmamız an meselesi. Genetiğiniz sağlıklı olabilir, ancak çevresel koşullardan dolayı sıkıntı yaşayabilirsiniz. "Bizler organlar toprak olmasın diye, öldükten sonra can olsunlar diye çaba harcıyoruz. İlimiz, iki yıldır birinci sırada. Bu başarı sizlerin çabalarıyla geldi. Toplumunu her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Ülkemizde organ nakilleri yüzde 70 oranından canlıdan canlıya, yüzde 30 oranında ise kadavralardan organ alınıyor. Ama bizlere bu oranları tersine çevirmek için çalışıyoruz" dedi. Organ bağışında insanların en çok dini değerlerden etkilendiklerini de anlatan Ayhan İzzettinoğlu, "Bizim dinimiz sevgiyi ön planda tutuyor dedi
İzmir’e Dev Yatırım
İzmir’de 780 milyon avroluk yatırımla dikkati çeken Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü ile kentin "sağlık üssü" olma yolunda önemli bir adım atıldığını ifade eden İzmir Sağlık Müdürü İzzettinoğlu "Kamuya ait 6 bin hasta yatağı olan İzmir, Bayraklı'da 36 ay gibi bir sürede tamamlanmasını ön gördüklerini belirtti. Kent genelinde hizmete açılacak ilçe devlet hastaneleriyle İzmir sağlıkta önemli bir ivme kazanacak. Amacımız ilçelerden kentte gelen hasta sayısını azaltmak.
Ziyarette konuşan ASKON İzmir Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Terzi, organ bağışı konusunda ülkemizin yeterli seviyede olduğunu düşünmüyorum yapılacak olan farkındalık çalışmalarıyla bu oranın istenilen seviyelere getirmek mümkündür, burada en büyük iş STK’lara kanaat önderlerine ve basınımıza düşüyor yapılacak olan çalışmalarla halkımız bilinçlendirilip, farkındalık oluşturmalı. Biz ASKON olarak üzerimize düşen vazife ne ise üslenmeye hazırız dedi.
Bayraklında yapımı süren Şehir hastanesi konunda da fikir beyan eden Terzi, bildiğimiz kadarıyla çok amaçlı bir tesis ve muazzam bir yatırım, İzmir’den ziyade Ege bölgesine büyük katma değer sağlayacağını düşünüyorum, gerek sağlık turizmine gerekse bölgeye  değer anlamında çok büyük katkısı olacağını ve farklı alanlarda da yatırımcı çekeceğini düşünüyorum. 36 ay gibi kısa bir sürede de tamamlanmasının öngörülmesini takdir ile karşılıyoruz sağlık alanında Türkiye’de çağ atladık Şehir Hastanesi’de bitmesi ile de çıta daha da yükselecektir dedi.

Editör: Haber Merkezi