Bursa- İzmir Karayolu Çevre Yolu batı Kavşağı’nda meydana gelen kazada; iddiaya göre, yol kenarında yolcu indiren yolcu otobüsü kontrolsüz yola çıktı. Bunu gören Yılmaz Güney yönetimindeki TIR fren yaparak durdu. Bu sırada arkadan gelen Mustafa Alpaslan yönetimindeki otomobil önünde duran TIR’a çarptı. Önünde duran araca vuran otomobile de Özdemir Aytekin yönetimindeki TIR da çarptı.

Otomobildeki Mustafa Alpaslan (27) ve eşi Zişan Güner Alpaslan (29) yaşamını yitirdi.

Ezilen otomobildeki Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Matematik Eğitim dalında araştırma görevlisi olan sürücü Mustafa Alpaslan ile aynı üniversitede İlköğretim- Erken Çocuk Eğitimi dalında yine araştırma görevlisi olan ve ilk çocuklarına 7 aylık hamile olduğu belirtilen eşi Zişan Güner Alpaslan yaşamını yitirdi. Genç çift, tatil yaptıkları Bozcaada’dan dönüyordu.

 Hamile olan Zişan’ın ölümü Kiraz’ı yasa boğdu

Kazada ölen Zişan Güner Alpaslan’ın cenazesi de dün (cuma) gece Ödemiş Devlet Hastanesi morguna getirildi. Öğlende yakınlarının teslim aldığı cenaze Kiraz Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından helallik alınması amacıyla Zişan Güner Alpaslan’ın cenazesi İstiklal Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi Doğan Sokak’taki evine getirildi. Burada omuzlara alınan Kiraz Hacı Ahmet Niğde Camii’ne getirildi. Cenazeye; yakınları ve vatandaşlar katıldı. İkindide kılınan namazın ardından Zişan Güner Alpaslan, Hacılar Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi. Her iki ailenin oğlu ve kızının mezarını daha kolay ziyaret edebilmek için cenazelerin memleketlerinde toprağa verilmesini istediği öğrenildi. 

Mustafa Alpaslan Balıkesir’de toprağa verildi 

Üzüntü yaratan kazada yaşamını yitiren Mustafa Alpaslan’ın cenazesi bugün sabah saatlerinde Balıkesir’in Havran İlçesi’ne getirildi. İlçe merkezindeki Büyük Cami’de öğlende kılının cenaze namazına; Ak Partili Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, annesi, babası, ODTÜ Matematik Eğitim Bölümü Öğretim görevlileri ve öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Kılınan namasın ardından Mustafa Alpaslan’ın cenazesi Havran Şehir Kabristanlığında toprağa verildi. 

Florida Bursu

Zişan Güner Alpaslan, Facebook sayfasında 27 Temmuz’da tatillerini geçirdikleri Bozcaada’dan yer bildirimi yaparak, yakınlarına ‘TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu kazanılmıştır..! Bekle bizi Florida’ müjdesini vermiş.

 Görgü Tanıkları isyan etti

Kazayı gören vatandaşlar olay yerine koşarken trafik polisleri kazanın olduğu yerde güvenlik önlemi aldı. Olayı gören vatandaşlar ise kazanın olduğu yerde daha önce de maddi hasarlı ve yaralamalı kaza olduğunu söyledi. Kazaların genelde yolcu indirme ve bindirme yüzünden olduğunu iddia eden vatandaşlar yolcu otobüsleri için indirme-bindirme peronları yapılmasını istedi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

Editör: Haber Merkezi