Ödemiş’in çöpleri, 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Entegre Katı Atık Yönetimi projesi kapsamında Ödemiş Biosun firması tarafından toplanmaktadır. İlçemiz sınırlarında çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdüren firma ilk olarak çöp bidonlarını değiştirerek, ilçemizin en yoğun olduğu caddelerde saat uygulamasına başladı. Çevre ve görüntü kirliliği oluşturan atıkların beklemesini önlemek amacıyla uygulanmaya başlayan saat uygulaması Ödemişliler tarafından benimsenmeye başladı.

Sıcak yaz günlerinde çöp konteynırlarında oluşan kötü kokudan vatandaşların etkilenmemesi ve oluşabilecek sinek, sivrisinek ve haşerelerin önlenmesi amacıyla konteynerler özel olarak dezenfekte edilerek, yıkanmaktadır.

Konteynerler, yıkama araç haznesine alınmadan önce tamamen bitkisel içeriğe sahip olan dezenfektan ve kir sökücü ile yıkanmaktadır. Bu dezenfektan konteyner dış ve iç kısmına sıkıldıktan sonra iki dakika süre ile beklenmektedir. Bu süre zarfında konteyner tabanına yapışmış olan tüm pisliklerin dezenfektan sayesinde sökülerek, insan sağlığına zarar verebilecek olan mikroorganizmalar etkisiz hale getirilmektedir.Ayrıca konteynerlerin bulunduğu alana da dezenfektan sıkılarak kötü koku problemi ortadan kaldırılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi