Ödemiş ilçesinde Pozitif Yaşam Derneği, Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile hemşirelik bölümü öğrencilerine HIV/AIDS konulu seminer verildi.
Konuşmacılığını Pozitif Yaşam Derneği Başkanı Nejat Ünlü’nün yaptığı seminer yaklaşık iki saat sürdü.
Dernek Başkanı Ünlü öncelikli olarak derneklerini, kuruluş amaçlarını anlattığı konuşmasında şu açıklamaları yaptı.
“Bilindiği gibi derneğimiz 2005 yılında kuruldu. Derneğimize ek olarak Pozitif Yaşam Merkezi kurduk. Bu merkezle ücretsiz olarak bilgilendirme ve tanıtım toplantıları düzenliyoruz. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz bu toplantı için iki ay önceden gün aldık. Kısmet bugüne oldu. Öncelikle sizlere başlayacak olduğunuz görev hayatında başarılar dilerim.”
Nejat Ünlü daha sonra seminere katılan öğrencilere HIV/AIDS tanısına sahip hastalarla karşılaşıldığında yapılması gerekenleri anlattı.
Ünlü konuşmalarını şöyle tamamladı:
“Çok kutsal ve önemli bir göreviniz var. Umarım hepiniz bunun bilincindesiniz. Bu görevi yapan bazı arkadaşlarımız böyle bir hastalıkla karşılaştıklarından tedirgin hareketler sergileyerek, hastanın moralini düşürüyor. Sizler bu hataya düşmeyin. Şu an ülkemizde yaklaşık 60 bin HIV/AIDS virüsü taşıyan vatandaşımız var. Bu hastaların yüzde 70 gibi bir bölümü hasta olduğunu bile bilmiyor. HIV/AIDS virüsü taşıyan hastaya doğru ve zamanında teşhis yapıldığında hastalarda doğru ve yerinde teşhis uygulandığı takdirde hastalıktan kurtulma oranı daha yüksektir. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Seminere katılımcı olarak katılan Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim dalı uzmanlarından Prof.Dr. Deniz Gökengin, öğrencilerin aklına takılan konularda, çekinmeden görev yaptığı merkeze başvurabileceklerini ifade etti.
Seminerin sona ermesinin ardından katılan öğrencilere broşür, rozet ve kondom dağıtıldı.
Editör: Haber Merkezi