HABER / DİLEK ACAR - FARUK ÇARK

Ödemiş’te 1 yıldır böbrek taşları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan 41 yaşındaki Mehmet Efe, kapalı yöntemle gerçekleştirilen 3 saatlik başarılı bir operasyonla taşlardan kurtuldu.  Geçtiğimiz yıl da Mehmet Efe’nin annesi Nevriye Efe (66) Ödemiş Devlet Hastanesi’nde başarılı bir şekilde kapalı böbrek kist ameliyatı olmuştu.  Anne ve oğul Ödemiş Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ilklerin ameliyatlarının hastaları oldular.

1 yıldır böbrek taşları nedeniyle sıkıntı çeken Mehmet Efe, bu süre zarfında birçok hastanede tedaviye gitti ancak tedavi olamadı. Son günlerde şikâyetleri artan Efe, Ödemiş Devlet Hastanesi Üroloji polikliniğine gelerek Op. Dr. Esat Kaan Akbay ve Op. Dr. Sedat Eğriboyun tarafından tedavi edildi. Sağ böbrekte geyik boynuzu olarak tabir edilen böbrek çıkışını ve böbrek içindeki odacıkları tamamen dolduran taşları mevcut olduğu tespit edildi. Tedavi sonucu ameliyata alınan Mehmet Efe’ye (Perkütan Nefrolitotomi) yöntemiyle böbreğe çok küçük bir delik açılarak böbrekteki taşlar başarılı bir şekilde kırılarak çıkartıldı.

1 yıl boyunca böbrek sancıları çektiğini anımsatan Mehmet Efe, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, “1 yıldır böbrek taşları ile ilgili şikâyetlerim vardı. Hastane hastane dolaştım, kimse bu ameliyatı yapamadı. Ödemiş Devlet Hastanemizin değerli doktorları bu başarılı ameliyatı gerçekleştirdi. Kendilerine beni sağlığıma kavuşturdukları için teşekkür ediyorum”  dedi.

Hasta hakkında genel bilgileri paylaşan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Esat Kaan Akbay ise “Mehmet Efe kliniğimize sol yan ağrısı şikayeti ile başvurdu. Sağ böbrekte geyik boynuzu olarak tabir edilen böbrek çıkışını ve böbrek içindeki odacıkları tamamen dolduran taşları mevcut olduğu tespit edildi. Yaptığımız tetkiklerde, sağ böbreğin ’de çok büyük bir taş tespit ettik. Böbreğinin birçok kısmında taşları mevcuttu. Daha sonra bu hastanemizde ilk kez yaptığımız, yeni aldığımız cihaz Perkütan Nefrolitotomi ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamız kontrole geldi. Hastamızın taşlarının birçoğunu ameliyatla almış olduk. Kendisi de gayet memnun. Bu şekilde taşlarını halletmiş olduk.

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Oktay Okuş, “Bölge hastanesi konumunda çalışsan Ödemiş Devlet Hastanemizde, bütün özellikli vakaları ellerinden geldiğince ameliyat yapmaya çalışan uzmanlarımız mevcuttur. Özellikle kapalı böbrek taşı ameliyatı belli merkezlerde uygulanan bir cerrahi işlemidir. Bu cerrahi işlemi yaparak hastalarımızı sağlığına kavuşturduğu için Op. Dr Kaan bey hocamıza da çok teşekkür ediyoruz. Sonuçta, bizim önceliğimiz, başvuran hastalarımızın hizmetlerini alabilmeleri. Ve burada Ödemiş ilçesinde ilk kez uygulanan ameliyatımızı gerçekleştirdik. Görevimiz hastalarımızın tedavilerini gerçekleştirip taburcu ederek yeni sağlıklı yaşamlarını döndürebilmektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi