Ödemiş Devlet Hastanesi’nde yaklaşık iki aydır yapımı ve düzenleme çalışmaları süren kemoterapi ünitesi geçtiğimiz pazartesi günü hasta kabulüne başladı. Bir sorumlu hekim ve iki hemşirenin hizmet vereceği bölüm Ödemiş ve çevre ilçelerden, İzmir’e sevk edilen kemoterapi tedavisi görecek hastalara hizmet verecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, bu ünitenin kemoterapi tedavisi gören hastalar ve ailelerinin gereksinimleri gözönüne alınarak, destek sağlamak amacıyla hazırlandığını belirtti.
Yurdakonar, “Kanser tanısı koyulduktan sonra en kısa sürede uygun tedaviyle birlikte kaliteli bakım sağlayabilmenin önemi büyüktür. Tüm kronik hastalıklarda olduğu gibi kanserde de hasta birey ve ailesinin yaşantısı olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu süreci en konforlu ve rahat geçirebilmeleri için hem bilgi hem de psikososyal desteğe gereksinim vardır” dedi.
Kemoterapi ünitesinin, iki yataklı ve biri yatar, dört koltuklu tasarlandığını kaydeden Yurdakonar, “Şu anda ilk haftamızda, ilk hastamızı aldık. Bu ünitenin temel amacı, kemoterapisi planlanmış ve protokolü oluşturulmuş hastaların, ileri merkezlere giderek hem maliyet hem yol külfeti hem yakınlarından uzak kalmasını ortadan kaldırmaktır” şeklinde konuştu.
Kemoterapi ünitesinde hizmet verecek hekim ve personellerin isimleri ise şöyle, sorumlu hekim: dâhiliye uzmanı doktor Baran Aral, hemşireler: Yurdagül Erdem ve Aynur Köse.
Editör: Haber Merkezi