HABER: Tolga KIZGIN

Ödemiş eski Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay, tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde, kalp yetmezliğinden dolayı yaşamını yitirdi. Gürçay’ın ölümü Ödemiş’te büyük üzüntü yarattı. 90lı yıllarda Ödemiş’te görev yapan Başsavcı Cemal Gürçay, ilçede bulunduğu sürece, halkla bütünleşerek halkın sevgisini kazanmış bir hukukçuydu. Adana’da yaşamını sürdüren ve 2006 yılında emekliye ayrılan Gürçay, bir süredir Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Gürçay’ın cenazesinin, 4 Ekim Pazar günü ikindi namazından sonra, Adana Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Nelerde görev yaptı ?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra, 1971 yılında Kayseri Sarıoğlan İlçe Cumhuriyet Savcılığı’na atanan Cemal Sahir Gürçay, daha sonra sırasıyla, Osmaniye- Bahçe, Konya-Ilgın, Konya-Ermenek Cumhuriyet Başsavcılıkları, Adalet Bakanlığı Müfettişliği, İzmir-Ödemiş, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya Devlet Güvenlik Mahkemesi eski Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği ve Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunmuştu. 1 çocuk babası Gürçay’ın, 2 torunu bulunuyordu.

''Yerelgüç ailesi'' olarak, emekli Başsavcı Cemal Sahir Gürçay’a Allah’tan rahmet dilerken, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileriz. 

Editör: Haber Merkezi