Haber: Faruk ÇARK
Bölge de bulunan ve en eski tarihli mezar taşına göre yaklaşık 382 yıllık olduğu sanılan mezarlık ise Hasköy Mahallesi tarafından kullanılıyor. Ancak mezarlıkta yaşanan esrarengiz olaylar, duyanları hayrete düşürüyor. M. Ö. yerleşim alanı olarak kullanılması nedeniyle Metropolis Antik Kenti sınırları içerisinde bulunan alana inşa edilen mezarlığa Kurban Bayramı nedeniyle yakınlarına dua etmek için gelen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. Son dönemde kabristanlığı Metropolis Antik Kenti sınırları içerisinde bulunan bir alan olduğunu öğrenen bazı şüphelilerin define aramak için bu noktayı seçmesi, bölge halkını tedirgin etmeye yetti. Nitekim bugün yaşanan bir olay, bunun doğruluğunu ispatlar nitelikte.
“MEZAR ÇUKURU STANDARTLARINA AYKIRI HAREKET EDİLDİ”
Kurban Bayramı nedeniyle tatile çıkacak olan Mezarlıklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bayram öncesinde İzmir'de hayatını kaybedecek olanlar için İzmir’in başta Bayındır İlçesi olmak üzere her bölgesine nüfus oranlarına göre 5 ya da 6 adet toplu mezar çukuru kazdı. İddialara göre, çukurları hazır hale getiren ekipler, dolu mezarlıklara da zarar verdi. Oluşturulan boş mezarlık çukurlarının dolu mezarlıklarla bitişik olması nedeniyle kısa bir süre önce hayatını kaybeden ve henüz vücut uzuvları çürümemiş insan cesetlerinin kokusunu alan köpek ve tilkiler, ekipler tarafından oluşturulan bu mezarlık çukurlarına akın etti. Boş mezarlık çukuru içinde dolu mezarlık çukurlarını ayaklarıyla oymak isteyen köpek ve tilkiler, bazı taze ve vücut uzuvları tamamen çürümemiş olan dolu mezarlıklara da sızmaya çalıştı.
“VATANDAŞLAR, TEKRAR DEFİNE OLAYININ YAŞANDIĞINI DÜŞÜNDÜ”
Kurban Bayramı nedeniyle yakınlarının kabrine dua etmek için gelen İzmir’in Bayındır İlçesi’ne bağlı Hasköy Mahallesi sakinleri, gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. Sık sık define olayları ile gündeme gelen Hasköy Mahallesi Mezarlığı'nda yine benzer bir olayın yaşandığını düşünen vatandaşlar, Bayındır İlçe Jandarma Komutanlığına define ihbarında bulundu. Kısa bir süre sonra ihbar üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri, meydana gelen olayın define olayı olmadığını tespit etti. Ekipler, mezarlık çukurlarının kazıldığı noktada bulunan vatandaşlara, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Genel Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri gerektiğini bildirdi. Mezarlıklar Genel Müdürlüğü'nü arayarak, durumu bildiren vatandaşlar, gerçeği sonradan anlayınca, duruma sert tepki gösterdi.
BAYINDIR İLÇESİ MEZARLIK SORUMLUSU, "HATALIYIZ"
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin saygısızca bir davranış sergilediğini aktaran 60 yaşındaki Sebiha Sümerkan isimli acılı vatandaş, 2 ay önce vefat eden annesi 89 yaşındaki Saliha Malatyalı ile 3 ay önce vefat eden 76 yaşındaki İbrahim Şatoğlu’nun mezarlarının arasına iş makinesi kepçe yardımıyla mezarlık çukuru kazılarak, topraklarının da yandaki mezarların üzerine gelişi güzel döküldüğünü kaydetti. Kazılan boş mezarlık çukurlarına köpek ve tilkilerin dadandığını iddia eden Sümerkan, "Tilkiler ve köpekler boş mezarlık çukurlarında içi dolu mezarları oyarak, zarar vermişler. İlk olarak bu olayın geçmişte olduğu gibi yine bir define olayı olabileceğini düşündük. Fakat çukurları detaylı incelediğimizde köpek ve tilki türlerinin ayak izlerine rastladık. Dirilerimizin rahata kavuşamadığı bu Dünya'da, ölülerimize de açıkça işkence yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi büyük bir kuruma bağlı hizmet veren Mezarlıklar Genel Müdürlüğü sorumluları hakkında yasal yollara başvurmayı düşünüyoruz. Bunun adı düpedüz sorumsuzluktur" şeklinde konuştu. Öte yandan Bayındır İlçesi mezarlıklar sorumlusu, olay yerine gelerek, acılı ailelerden özür diledi. Yaptıkları çalışmaların vatandaşa hizmet etmek amacıyla yapıldığını kaydeden mezarlıklar yetkilisi, ekipler tarafından oluşturulan çukurların kısa sürede kapanacağını belirtti.














Editör: Haber Merkezi