Ödemiş Merkez Gürcüzade (Küçük Cami) cemaati ve Ödemiş çarşı esnafı Perşembe günü bin kişilik iftar yemeği verdiler.

Cami İmam Hatibi Hüseyin Çoban, Müezzin Kayyım İdris Akkuş’un öncülüğünde cami cemaati ve çevresindeki esnafın katkıları ile hazırlanan iftar yemeğine, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

ŞEHİTLERİMİZE SELAM OLSUN

Mustafa Bilgiç günün anlam ve önemini içeren konuşmasında, “Ramazan paylaşmaktır, bütün dünya sizin olsa paylaşabileceğiniz dostlarınız yoksa bu dünya neye yarar. En büyük dost Allah’tır, sonra Peygamberdir, sonra ebeveyndir, sırası ile akrabalarımız ve komşularımızdır, meslektaşlarımızdır ve insanlardır. Kısaca var olan her şey bizim dostumuzdur, çünkü biz Yaratılanı Yaratandan ötürü severiz. Bundan dolayı biz hiç yalnız kalmayız, çaresiz kalmayız. Ne mutlu Ramazan ayının manevi iklimi sayesinde dostluğu, kardeşliği, muhabbeti, komşuluğu, akrabalığı, insaniyeti, yardımlaşmayı yürekten hissedenlere. İşte bu bakış açısıdır bizi geleceğe taşıyacak, iç dünyamızda bize iç disiplin verecek. Bu vesile ile Anadolu’nun her bir karış toprağını tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek dil haline getiren bütün şehitlerimize selam olsun. Allah rahmet eylesin ki onlar vatana can bayrağa kan olmuşlardır” dedi.

Ardından cami görevlileri ve çarşı esnafına teşekkür etti. İftar öncesinde Müezzin Kayyım İdris Akkuş’un ilahi dinletisi eşliğinde iftar programı 7’den 70’e herkesin Ramazanın manevi iklimiyle buluşturdu. Daha sonra namaza geçildi ve namazı Hatim ile Cami İmam Hatibi Hüseyin Çoban kıldırdı. 

Editör: Haber Merkezi