Haber: Faruk Çark

Torbalı’da korona vaka sayısı her geçen gün artıyor. Günde yaklaşık 400 kişi test yaptırmak için Torbalı Devlet Hastanesinin yolunu tutuyor.

Koronavirüs Türkiye'de mart ayında görülmeye başlandı. Sağlık "Hayat Eve Sığar" uygulamasıyla koronavirüsü vaka yoğunluğu haritası görülüyor. Sağlık Bakanlığı, "Hayat Eve Sığar" uygulamasına getirdiği güncellemeyle beraber tüm illerdeki vaka yoğunlukları görülebiliyor. Bu kapsamda yoğunluk haritası incelendiğinde, ilçede vaka yoğunluğunda ciddi artış görülmeye başlandı. Yaz mevsiminde vakaların azalması birçok kesimi rahatlatırken sonbahara girdiğimizde vaka sayıları adeta patlat gösterdi.

400 KİŞİ TEST YAPTIRMAYA GELİYOR

Daha önce yeşil noktaların olduğu haritada şimdi kırmızı alanların fazla olması herkesi korkutmaya başladı. İlçe merkezinde yaşanan ve her geçen gün artan korona virüs, hayatı da olumsuz etkilemeye başladı. Torbalı Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinin tamamının dolması korkunç tabloyu gözler önüne seriyor. Hastane yetkilileri, uyarı yapsa da hastanede yeni izole servisleri de açmaya devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Torbalı Devlet Hastanesine günde yaklaşık 400 vatandaş korona testi yaptırmak için geliyor. Sonucu pozitif olanlar tedavi uygulanıyor.

Editör: Haber Merkezi