Son günlerde kamuoyunda kan stoklarının azalması nedeniyle çıkan haberler üzerine Menderes Belediyesi harekete geçti. Belediye tarafından gerçekleşen iftar organizasyonu sonrası ilçede kan bağışı gerçekleştirilecek.

Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök’ün “ Ramazan’da kan bağışı azaldı, kan stokları” düştü açıklamasının ardından Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu harekete geçti. Menderes Belediye si tarafından her gün bin kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar organizasyonunda kan bağış etkinliği gerçekleşecek.

Kan hepimize gerek

Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürlüğü ve Menderes Belediyesi tarafından düzenlenecek kan bağışı etkinliğiyle ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,”  Son günlerde gazete ve televizyonlarda çıkan haberler bizi çok üzdü. Ramazan nedeniyle kan bağışında yaşanan azalma hiç birimizin istemeyeceği bir şey. Kan ihtiyacının karşılanmasında bireyler olarak hepimize büyük görevler düşüyor. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapacağız da. Unutmayalım ki bir kan üç kişiye hayat oluyor, bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Herkesi kan vermeye çağırdı

Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu ifade eden başkan Soylu, “ Menderes Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiğimiz iftar buluşmalarında her gün binlerce vatandaşımızla birlikte oluyoruz. Kan stoklarının azalması nedeniyle Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürlüğü ile birlikte iftar buluşmalarını yaptığımız Gençlik Parkı’nda 15 Temmuz Salı günü kan bağışı etkinliğini gerçekleştireceğiz. Etkinliğimize herkesi davet ediyoruz. O gün hem Ramazan’ın ruhunu birlikte yaşayacağız hem de kan vererek can olacağız” diye konuştu.

 NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi