Türkiye’nin en çok kan bağışı toplayan istasyonlarından birisi olan Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ödemiş Milli Fuarı’ndaki yerini aldı.
Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi standı Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu ve Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından ziyaret edildi ve kan bağışının önemi vurgulandı. Yetkililer kendilerinin de her sağlıklı insan gibi kan vermesi gerektiğini belirttiler.
Merkez binaları dışında gezici ekipleriyle de çevre köy, beldeler ve ilçelerde kan bağışı toplayan Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi, Ödemiş 27.Milli Fuarı’nda da duyarlı vatandaşlardan kan bağışı bekliyor. Kanın üretilemeyen tek ilaç olduğunu söyleyen Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Osman Cengiz, “Kan toplamak adına çalışmalarımız dört koldan sürdürüyoruz. Türkiye’nin en çok kan bağışı toplayan istasyonlarından biriyiz. Belki de birinciyiz. Küçük Menderes Havzası’nın duyarlı insanları kan bağışı konusunda da hassas davranıp kan bağışlarında bulunuyorlar. Kan bağışı yapmaya herhangi bir engeli bulunmayan tüm vatandaşlarımızı bağış yapmaya ve hayat kurtarmaya bekliyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi