HABER: FARUK ÇARK

       Kiraz ilçesinde 31 Ekim’de 2 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan katil zanlısı 1 haftadır her yerde aranıyordu. Zanlı Adana’da yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Kiraz ilçesinde Sanayi sitesi arkasında bulunan turşu fabrikasının sahiplerinin küçük oğlu, Mehmet Kiraz’ı (45), ile enişteleri İsmail Afacan’ı (50), iş vermedikleri gerekçesiyle fabrikanın bahçesinde öldürmüştü.

      Aynı fabrikada daha önce 2 yıl çalışarak ayrıldığı ve aynı iş yerine tekrar geldiğinde kendisine iş vermedikleri gerekçesi ile tartıştığı iş yeri sahiplerini fabrikanın bahçesinde çay içerken pompalı tüfek ile birer el ateş ederek öldüren M.Y (28) olaydan sonra firar etmişti.

     Olay yerine geldiği özel aracına binerek kayıplara karışan cinayet zanlısı M.Y.’nin (28) yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kiraz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu Sivil Ekipleri ve jandarma timleri İlçeye bağlı Çanakçı köyünde oturan M.Y.’nin yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlatarak bu olay için sivil bir ekip görevlendirdiler.

     Cinayet zanlısı M.Y.(28) kaçarken Nazilli ilçesinde bir bankanın ATM’ sinden para çektiği ve 35 AB 0705 plakalı aracının ise terk edilmiş halde bulunduğu belirtildi. Antalya tarafına kaçtığı yönünde iddiaları üzerine, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışma başlatıldı.

Antalya’da parası bitince yolda otostop çekerek, Adana’ya gittiğini söyleyen M.Y, daha fazla saklanamayacağını anlayınca teslim olmaya karar verdi.

Adana’da verdiği İlk ifadesinde M.Y iki yıl önce fabrikada çalıştığını belirterek, “Çalıştığım süre içinde bana sigorta yapılmadı. Buna rağmen çalışmaya ihtiyacım vardı ve tekrar iş başvurusu yaptım bana olumsuz yanıt verdiler. Olay günü saat 15.00 sularında Fabrikaya gittim ve alkollü idim. İşe alınmayışıma içerledim ve öfkeyle dışarı çıktım. Aracımda bulunan silahı alarak tekrar fabrikaya döndüm ve onları dışarıda görünce pompalı silahla ateş ettim. Olaydan dolayı çok pişmanım. Olayı da tam olarak nasıl yaptığımı hatırlamıyorum” şeklînde konuştu.

Olayın zanlısı ilk ifadesinin ardından Adana’dan polisler nezaretinde Kiraz ilçesine gönderildi.

 

Editör: Haber Merkezi