Kiraz’da silahlı çatışmada iki birahaneci arasındaki kavgada 10 kişi yaralandı

Kiraz ilçesinde uzun süredir yaşanan huzur ve sükûnet dün gece silahların patlaması ile kanlı geceye dönüştü.

Kiraz ilçesi Sabit Arlı Caddesi, Köprübaşı mevkiinde dün gece saat 00.30 sularında çıkan silahlı çatışma sonucu, 4 tanesi ağır 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, Kiraz ilçesinde Köprübaşı mevkiinde birahane işletmeciliği yapan H.P. ile E.T. arasında bir süredir sürtüşme yaşandığı belirtildi.

Dün gece Sabit Arlı Caddesi Köprübaşı mevkiindeki birahanesinden çarşı içerisine gitmek üzere yola çıkan H.P.nin yaylım ateşine tutulduğu ve silah sesleri üzerine de H. P.nin yakınlarının da olay yerine gelmesi ile silahlı çatışmanın çıktığı iddia edildi. 

Silah sesleri üzerine Kiraz Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olay yerine gelerek olaya müdahale etmelerine rağmen, bu kez polisin de silahlı saldırıya maruz kaldığı gelen bilgiler arasında.

Silahların konuştuğu kanlı gecede H.P.nin kardeşleri H.P. ve M.P. ile arkadaşları E.S. E.Ç. çıkan çatışmada yaralandılar. Silahların kana buladığı gecede, Dayıbaşılar lakaplı birahanecilerin yakınlarında da 4 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Olayın kısa sürede Kiraz ilçesinde duyulmasının ardından Yaralılardan H.P. H.P. M.P., E.S. ve E.Ç. önce Kiraz Devlet Hastanesine ardından da Ödemiş Devlet Hastanesine sevk edildiler.

Dayıbaşılar Lakaplı birahane işletmecisi E.T. ve diğer üç yakını ise Tire Devlet Hastanesine sevk edildiler. Olayda çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanan bir şahısta Kiraz Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Çıkan silahlı çatışmada toplam 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralılardan Habib Ağa lakaplı H.P. İse Ödemiş’teki ilk müdahalenin ardından gece yarısı Aydın Devlet Hastanesine sevk edildi.

Ödemiş’e sevk edilen yaralılardan üç tanesi ise Ödemiş Devlet Hastanesinde ameliyata alınarak tedavi altına alındı.

Olayın ardından H.P.nin yakınları ve arkadaşları Ödemiş Devlet Hastanesine akın etti. Yüzlerce kişinin geldiği hastane önünde sinirler çok gerildi. Öfkeli kalabalıktan bazıları acil servisten içeri alınmayınca kapıların camlarını kırdılar. Gece yarısı hastanenin bahçesinde 1 el silah sesi duyuldu. Silahı kimin ateşlediği anlaşılmazken, polis silahla ateş eden şahsı tespit etmek amacıyla güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Polisin hassasiyeti olayların büyümesini önledi

Diğer yandan olayda yaralanan ve karşı tarafın hasmı olan Dayıbaşıların yakınları yeniden kavga çıkması ihtimali üzerine doğrudan Kiraz’dan Tire Devlet Hastanesine sevk edildiler.

H.P. Aydın’a sevk edildi

H.P.’nin de durumu ciddi olduğu ve bu nedenle Aydın Devlet Hastanesine sevk edildiği öğrenildi. Bunun üzerine onlarca araçta Ödemiş Devlet Hastanesinden ayrılarak Aydın’a gitti.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma Kiraz nöbetçi Cumhuriyet savcılığınca sürdürülüyor.

E.T’nin soruşturmasının ardından tutuklandığı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi