Haber: Faruk Çark

İzmir’in Kiraz ilçesinde bağlı Umurlu Mahallesi’nde koronavirüs vakaları son 1 haftada ciddi artış gösterdi. Durumu değerlendirmeye alan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, önlemler kapsamında mahalleye giriş ve çıkışları sınırlandırarak köyü karantinaya aldı.

VAKA SAYILARINDA CİDDİ ARTIŞ

Alınan bilgiye göre, yaklaşık bin yüz nüfusu olan mahallede şikayetlerin artması nedeniyle çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı ekipleri, son 1 haftada vaka sayısında ciddi bir artış tespit etti. Durumu değerlendiren İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, mahalleye giriş ve çıkışları sınırlandırarak köyü karantinaya aldı.

SON 1 HAFTADA ARTTI

İlçe merkezinde vaka sayısı bakımından bir sıkıntının olmadığını ifade eden Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ise köyde son 1 haftada vaka sayısında ciddi bir artışın tespit edildiğini ve bu nedenle köyde önlemlerin artıldığını ve giriş çıkışların sınırlandırıldığını söyledi.

Karara göre Mahalleye giriş çıkışlar sınırlandırılırken 65 yaş üstü ve 15 yaş altı vatandaşların evden çıkmaları yasaklandı.

Umurlu mahallesi muhtarı yaptığı açıklamada, “Dün mahallemizde 300 kişiye test yapıldı ve 25 pozitif vakamız var. Şu an köyde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Mahalledeki diğer vatandaşlarımız da teste tabi tutuldu, sonuçları bekliyoruz” dedi.

İlk etapta 300 kişiye yapılan testin ardından mahallede 180 kişiye daha Koronavirüs testi yapıldığı ve testlerin sürdüğü öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi