HABER: DİLEK AYVALI
Mehmet Şenki’nin önceki gün Akçeşehir köyünde kendisini tüfekle yaraladığı ve intihara teşebbüs ettiği iddia edilmişti. Perşembe günü gerçekleşen üzücü olayın mağduru 27 yaşındaki Mehmet Şenki, olayın ardından o gün köylerinde yer alan doktorlarca ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, burada durumunun kritik olmasının anlaşılması üzerine gerekli müdahaleler yapılarak İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti.
İzmir Atatürk Hastanesi’nde tedavisi sürüyor
İki gün Atatürk Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi ‘yoğun bakım’ biriminde tedavi altında olan, yaşamak için direnen genç adamdan müjdeli haber geldi. Yoğun bakımda bilinci kapalı şekilde yatan Mehmet Şenki’nin bugün öğle saatlerinde gözünü açtığı öğrenildi.
İlk sözlerini annesine söylemiş
Gözünü açan Mehmet Şenki, zorda olsa ilk sözlerini de konuştu. Annesi Nurgül Şenki ile konuşan ilk sözleri, “Silahı temizlerken elimde patladı” olmuş. Bu sözler, basına “intihar girişimi” olarak yansıyan ve herkesin bu yönde düşüncelere kapıldığı olayın aslının böyle olmadığını gösterdi. Genç adamın gözlerini açması ve hatta konuşmaya başlaması, doktorları tarafından da olumlu karşılandı ve önemli bir kritik eşiğin aşıldığı şeklinde yorumlandı. Bu haber Şenki ailesini ve akrabalarını çok sevindirdi.
Kanlar içinde 68 adım atıp amcasının evine kadar gitmiş
Öte yandan olayla ilgili edinilen yeni bir bilgi, olayın intihar girişimi olmadığını da bir anlamda göstermekte. Buna göre, kendini vurduktan sonra, o haliyle yaklaşık 70 adım atan ve amcası Seyfettin’in evinin önüne kadar giderek orada yengesi Saibe‘ye “Yenge” diye seslendikten sonra kanlar içinde yere yığılmış.

Editör: Haber Merkezi