HABER: EGE HABER AĞI

Kanser hem hastalar hem de yakınları açısından tedavi süreci zor bir hastalıktır. Bu dönemde hastaların moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması tedavilerinin de çok iyi planlanması gerekmektedir.

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Servisi’ndeki birkaç hasta, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’nı arayıp yardım talep etti.

Anladığım kadarıyla birkaç ay önce kemoterapi ilaçları hastane bünyesindeki kabinlerde hazırlanıyordu. Buradan kemoterapi ihtiyacı olan tüm servislere dağılım yapılıyordu. Yakın bir zamanda bu görev Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne devredilmiş. Hastane bünyesinde hem Göğüs Hastalıkları hem de Bozyaka’daki hastalar için kemoterapi hazırlanıyormuş.

Bozyaka’daki hastaların şikayetini aynen aktarıyorum;

“Erkan Bey, ilaçlarımız geç geliyor. Sanırız Yenişehir’deki Göğüs Hastanesi’nden ilaçların gelmesinde sıkıntılar varmış. Bazı kemoterapi tedavilerimiz ertesi güne kalabiliyor. Bize yardım edin”

Evet.

Sorunu hastalar özetledi. İzmir Sağlık Müdürlüğümüze, hastane başhekimliklerine ve İzmir Valiliğimize iletmek boynumuzun borcu. Gelen yanıtları en kısa sürede sizlerle paylaşmak dileğiyle sağlıcakla kalın.

Editör: Haber Merkezi