Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü uçuruma yuvarlandı.
Feci kaza sonrasında olay yerine ambulanslar ve sağlık ekibiyle, itfaiye ekipleri de sevk edildi. Kazada 23 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandı. Yerli turistleri taşıyan midibüsün İzmir'den Marmaris'e günü birlik gezi için gittiği belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazaya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "Tedbirler için gereken hassasiyet gösterilecek" dedi.
Muğla - Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur midibüsü devrildi. Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamada, kazada 20 kişinin öldüğünü 11 kişinin yaralandığını açıkladı. Bölgeden son gelen bilgiler ise ölü sayısının 23'e yükseldiği yönünde.
Muğla valisi Çiçek, hayatını kaybedenlerin arasında yabancı turist olmadığını belirtti. Midibüsün freninin patlamış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Çiçek, kazanın nedeni hakkında araştırmaların devam ettiğinin de altını çizdi.
Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen tur midibüsü, Muğla - Marmaris karayolu Sakargeçidi mevkisinde en az 30 metre olduğu tahmin edilen uçuruma yuvarlandı. Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazaya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "tedbirler için gereken hassasiyet gösterilecek" dedi.
Başbakan Yıldırım yetkililerden bilgi aldı
Başbakan Binali Yıldırım, Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada, bir tur otobüsünün devrildiği kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi