Deniz kenarında yer alan ve çok güzel bir iklime sahip olan şehir, bu noktada konut yatırımı için farklı avantajlar sunmakta. İzmir konut yatırımı ile alakalı olarak şehrin belli cazibe merkezlerine yönelmek gerekiyor. Bu bölgelerde son dönemde yapılan konutlar sayesinde modern bir eve kavuşabilirsiniz. Bunun yanı sıra şehrin eski diye tanımlayabileceğimiz evleri de değerinden bir şey kaybetmiş değil. Bundan dolayı konut yatırımını belli ilkelere göre gerçekleştirmek çok mantıklı. Yatırım yaptığınız evleri birçok şekilde değerlendirebilirsiniz. İzmir kiralık daire alanında da popüler olduğu için kendinize bir kazanç kapısı yaratabilirsiniz.

İzmir Konut Yatırımında En Uygun Bölgeler

İzmir, yapılan araştırmalara göre konut yatırımı yapılacak en uygun üçüncü kent olarak dikkat çekmekte. Şehir, Ege Denizi'ne komşu olmanın vermiş olduğu avantaj ile bilinirken, bunun yanı sıra hem huzurlu hem de güvenli olan yapısı ile insanlara aradıkları hayatı sunuyor. Ayrıca şehrin sosyo kültürel durumunun yüksek bir seviyede olması, İzmir konut yatırımı amacına sahip olan kişileri buraya çekmekte. Kentte yatırım yapılacak olan bölgeler ise şöyle;

İzmir denildiği zaman birçok kişinin aklına gelen en güzel yerlerden birisi Karşıyaka. Şehrin en büyük yerleşim alanı olarak da dikkat çeken bu bölge, sürekli hareketli olan yaşamı ile tam bir cazibe merkezi. Özellikle sahile yakın olan yerler, yüksek ücretlerden satılan evleri ile bilinmekte.

Güzelbahçe, konut yatırımı olarak yapılacak bir başka tercih olabilir. Bunun nedeni ise semtin farklı konseptlerde inşa edilmiş evlere sahip olması. Hem modern mimarinin en güzel örnekleri hem de klasik bir şekilde yapılmış olan evler, bölgeyi çok cazip bir hale getirmekte.

İzmir içinde konut yatırımı noktasında Güzelyalı semtini de değerlendirmek mümkündür. Özellikle son yıllarda buranın çehresinin değişmesi ve çok daha modern bir görünüme kavuşmasından dolayı birçok kişi ilgili semtten konut yatırımı gerçekleştirmekte. Ayrıca bölgenin ulaşım noktasında bir sıkıntısının olmadığını da söylemek lazım.

Sakinlik ve aynı zamanda merkeze yakınlık arayan kişiler, denize sıfır olan Bostanlı'dan yana tercihlerini kullanabilirler. Genel olarak çok huzurlu bir görüntü çizen Bostanlı, tramvayın devreye girmesinden sonra çok daha popüler bir yer haline geldi.

Kentin en hızlı gelişme gösteren yerlerinin başında ise Bornova geliyor. Bornova, özellikle üniversite kampüsünden dolayı çok hareketli bir lokasyon. Bölgedeki evler, yatırım için çok uygun.

Konut Yatırımında Dikkat Edilecekler

İzmir konut yatırımı noktasında satın alınacak olan evin lokasyonuna bakmak son derece önemli. Çünkü bir evin değerini arttıran temel şey, bu konutun yer aldığı mevki. Bundan dolayı merkeze yakınlık, sessizlik, güvenlik gibi durumları değerlendirmek çok mantıklıdır. Bunun yanı sıra evlerin hangi tip mimariye sahip olduğunu da kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız.

İzmir’de ve diğer illerde yer alan binlerce ilanı hürriyet Emlak’ta inceleyebilirsiniz.

https://www.hurriyetemlak.com/kiralik-daire

Editör: Haber Merkezi