HABER:BSHA
Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız konuyla ilgili olarak ‘Nisanda açıldığından beri ödeme sıkıntısı var hastanenin. Geçen hafta hastane yöneticisiyle görüştük. Tabi ki yeni açılan bir yer olunca sistemde bir sıkıntı var. Onu yaşıyorlar. Temmuz’da Grev kararı alırlarsa, bizim üyelerimizde var içlerinde tabi ki biz de onların yanında oluruz’ dedi.
Bu durumun vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına sıkıntı yaşattığını söyleyen Yıldız ^’İdareciyle görüştüğümüzde geçen hafta biz bu işi çözeceğiz zamana ihtiyacımız var gerekli görüşmeleri yaptık dediler. Bekliyoruz bizde. Bizim iş bırakmakta eylem kararında bizim bir sıkıntımız yok. Çalışanın haklı bir talebi varsa biz çalışanlarımızın her zaman yanında oluruz. Bizim onda bir sıkıntımız yok şüphemiz de yok. Ama şu var gerçekten aşılamayacak bir sıkıntı varsa tepe noktasına kadar sesimizi rahatlıkla duyururuz. O konuda bir tereddüdümüz yok. Arkadaşlar bizi biliyorlar zaten. Türk Sağlık Sen haklı olanın yanında’ diye konuştu.
Yıldız ‘Şimdi sağlıkçılar biliyorsunuz o kadar mağdur edildi ki onları da bir zamanlarda görüşmelerle çözelim çözülmeyen bir nokta varsa gider tepe noktasında da mücadelemizi veririz. Asıl sıkıntı memur sen de. Sağlık sen olur mu, birilerinin Haklarını savunur mu o soru işareti. Hastalardan birebir para almak gibi bir durum yok. Ama ileriki günlerde ne olacak o belli değil. Ama şu var sistem çok sıkıntılı. Hekimlere birazcık personel verseler biraz daha sistem rahatlayacak. Çünkü hekim sistemi bilgisayara mı girecek hastayı mı dinleyecek, hastaya teşhis mi götürecek. Hekim rahatsız olunca tabi diğer çalışanlarda rahatsız’ dedi.
Tıbbi sekreter sayısı yeterli olmadığının altını çizen Yıldız ‘Çünkü daralttılar. Bizim ilimizdeki hastane yatak sayısı yükselmedi düştü.yani ortalama yatak yaklaşık 1150’den 750ye düştü. Diğer illerde mesela Mersin’de Yozgat’ta yatak sayıları arttı. Yatak sayısı arttığı zaman personel eksikliği ortaya çıkıyor. Bizim ilimizde fazlalık var öyle sıkıntı yok ama sadece sekreterya grubunda, tıbbi sekreter grubunda sıkıntı var. İl bazında sağlıkta hizmet alamayan illerden bir tanesiyiz. Bunu da görmek lazım. Doktor sayısında Ama o kadar aman aman eksik olacağını da zannetmiyorum. Personel sayısı dar olduğu için. 15 Temmuz sürecinden dolayı da biraz sıkıntı var. Ekonomik boyuttan ziyade çalışma alanı geniş ama çalışan sayısı dar. Onun da etkisi var’ dedi.
Yıldız ‘Hekimin yanında sekreterya grubu vardı, alındı. Açığa alınan ihraç olan personel sayısı çok. İş zaten yüklüydü biraz daha yüklenildi. Aynı şekilde üniversite hastanesi de aynı sıkıntıda. Personel alamıyorlar. Personel takviyesi yapamıyorlar. Öyle olunca şehir hastanesinin en büyük dezavantajı 3 hastanenin birleşmesi bir de dokuda sıkıntı var. Bir de Yunus Emre de girince dokuda sıkıntı var.Sağlık çalışanları hekim bazda değil’ sözlerini kaydetti.
Sağlık çalışanları şu an ekonomik olarak, psikolojik olarak çok büyük sıkıntıda olduğunu kaydeden Yıldız ‘Şehir hastanesinin özelliği de şu altı kablo üstü kablo. Çalışanlarda çok büyük bir yıpranmışlık var. Çünkü elektronik ortam çok. Vücut dinlenmiyor. Adına sistem diyoruz. Sistem çalışanları mutlu edecek bir sistem değil. Hizmeti alan kısmen mutlu ama birileri, bir de şunu görebiliyoruz yani firma yetkilileri şu anda mutlu gibi gözüküyor. Adam alacağına bakıyor, çalışana bakmıyor’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi