HABER:ERKAN DOĞAN
 Aydın'ın Didim ilçesine bağlı şirin tatil kasabası Akbük'te Nurullah Kocabey İlköğretim Okulu'nda İŞ-KUR kanalıyla hizmetli olarak çalışan Keskin, okulların kapamasıyla işsiz kaldı. Okulda çok sevilen Keskin, bir gün sohbet etmek için eski çalıştığı kuruma uğradı.  Öğretmen ve okul yöneticileri ile çay içerken birden sol gözünde görme kaybı oluşan Keskin, korku ve şaşkınlığı bir arada yaşadı. 'Göremiyorum hocam' diyen Keskin, sağ gözünü kapattığında dünyasının karardığını anladı. 

Market İşe Aldı 

Hemen memleketi Adana'ya giden Keskin, bir kaç doktora gitti ancak tanı konamadı. Bu sırada yerel gazeteciler eski çalıştığı okulunda ve çevresinde çok sevilen Keskin'in hikayesini stunlarına taşıdı.  Akbük'teki Akgüler Alışveriş Merkezi'nin yetkilisi Halil İbrahim Akgül, hayat hikayesini okuduğu Keskin'i işe aldı. 

Aydın Göz'de Tanı Kondu 

Görme kaybı süren Keskin, Özel Aydın Göz Hastanesi'nde Op.Dr. Harika Çevikel'e muayene oldu. Dr. Çevikel, yaptığı muayenede hastada göz tümörü olduğu tanısını koydu. Dr. Çevikel hastaya hastalığın tüm vücuda yayılmaması için acil ameliyat olması gerektiğini söyledi. Dr. Çevikel telefonla Ankara'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne aradı. Dr. Çevikel hasta için randevu aldı. Ertesi gün Ankara'ya giden Keskin, hemen ameliyata alındı. Operasyonla tümörlü doku gözüyle birlikte çıkartıldı. 

"Yapılan bu iyilikleri asla unutmayacağım" 

Ankara'da kamu hastanesinde bir gözü alınan Keskin, "Şu an çok sağlıklıyım. Bana destek olan herkese minnattarım. Akbük'teki market beni işe aldı. Aydın Göz Hastanesi tetkikleri ücretsiz yaptı ve beni hemen Ankara'daki hastaneye yönlendirdiler. Ankara'daki hastanedeki hocalarım beni ameliyat ederek sağlığıma kavuştu. Bana yapılan bu iyilikleri asla unutmayacağım" diye konuştu. 

"Sağlık durumu iyi"

Özel Aydın Göz Hastanesi'nde görevli Op.Dr. Harika Çevikel, hastanın ilk geldiğinde hayati tehlikesinin bulunduğunu belirterek, "Hastada hayati tehlike arz eden göz tümörü (malign melanom) tehşis ettik. Hasta daha önce önemini bilmediği için 3-4 ay oyalanmış. Bu nedenle çok hızlı bir şekilde ameliyat olması sağlandı. Hayati tehlikesi önlendi.  Son yaptığımız kontrollerde sağlık durumunun iyi olduğunu gördük" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi