Balıkesir'de bankamatikten para çekerken bir vatandaşın yere yığıldığını gören kroner bakım hemşiresi Meral Türkyılmaz, yaptığı ilkyardım ile 50 yaşındaki Yılmaz Çelik'i hayata bağladı.

Hemşire Meral Türkyılmaz olayın yaşandığı gün eşinin rahatsızlığı nedeniyle hastanede olduklarını söyledi. Türkyılmaz, “Ben ATM’lerin önündeyken Yılmaz Bey’in arabasından indiğini ve birden yere yığıldığını gördüm. Acil personeline sedye getirmeleri için seslendim kendim koşarak hastanın başına gittim. Onu gördüğümde elleri ve dişleri kasılmıştı, kalp rahatsızlığı olduğu belliydi. Fibrilasyon dediğimiz durumdaydı. Müdahalesini yaptım çok şükür hayatta. Onu böyle görmek mesleğim adına alabileceğim en büyük hediye."

Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Adil Ozan Gökuç meslektaşı ile gurur duyduğunu söyleyerek “İnsanları hayata döndürmek hastane dışındaki bir hastaya müdahale etmek, onun iyi olduğunu, dua ve şükrettiğini görmek insanı çok mutlu eden şeyler. Hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışan hastanelerden biriyiz. Kardiyoloji yönünden gerçekten çok güçlüyüz. Her doktorumuzun ve hemşiremizin bu hassasiyeti vardır. Hemşire hanıma sizin huzurunuzda çok teşekkür ediyorum, hastamıza çok geçmiş olsun diyorum.”

İzin gününde hayatını kurtaran Hemşire Türkyılmaz’a defalarca teşekkür eden Yılmaz Çelik’in ’Müdahale etmeyebilirdiniz’ sözleri ise duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Editör: Haber Merkezi