Ödemiş Devlet Hastanesi bünyesine geçtiğimiz eylül ve ekim aylarında gerçekleştirilen kurum içi ve mecburi hizmet atamalarında asaleten yedi hekim atandı.
Hastanede mevcut olmayan acil ve ilkyardım doktoru da mecburi hizmet atamasıyla, acil servise kazandırıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Ziya Yurdakonar, yapılan mecburi hizmet ataması sayesinde hastanenin büyük bir açığının kapandığını, kurum içi atamada da doktorların gelmesi halinde, hastanede işlerin daha rahat çözülebileceğini ifade etti.
Yurdakonar açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı biri 29 Eylül diğeri 13 Ekim olmak üzere iki atama gerçekleştirdi. 13 Ekim’de gerçekleşen mecburi hizmet atamasında, görev yapmaya hak kazanan doktorlarımız bayramın geçmesinin hemen ardından göreve başlayacak. Diğer kurum içi atamalarda, ilçeye tayini çıkan doktorlarımız ise görev yerlerini kabul etmeleri halinde en kısa sürede görevlerine başlayacaklar. Bu atamalar sayesinde büyük bir açığımız kapanmış oldu. Artık ilçemiz hastanesine tedavi için gelen hastalarımıza daha da yeterli olunabilecektir. Şu an tek açığımız mecburi hizmet bölümü olan radyoloji servisine iki hekim ihtiyacıdır. Umuyoruz o açığı da yıl içinde gerçekleşen atamalarda karşılarız.”
Ödemiş Devlet Hastanesi’ne atanan doktorların bölüm ve isimleri şu isimlerden oluşuyor.
Mecburi hizmet atamasında atanan hekimler:
Anestezi Uzmanı Dr.Emel Cengizoğlu, İlk Yardım ve Acil Servis Uzmanı Dr. Emine Ada, Radyoloji Doktoru Yunus Öztürk.
Kurum içi atamada atanan hekimler ise:
Kadın Doğum Uzmanı Serhat Donduran, Dahiliye Doktoru Çağdaş Kaya, Nöroloji Doktoru Muhammet Çalışkan, Kardiyoloji Doktoru Hasan Güngör.
Editör: Haber Merkezi