Profesyonel futbol sahası yapımından farklı olarak, suni çim gibi üzerinde daha fazla oyun oynanmasına olanak tanıyan bu halı saha yapımı da çok fazla merak edilenler arasındadır. Futbol sahası ölçüleri, saha yapımı vb. merak edilen soruları bu yazımızda cevaplayacağız.

Futbol Sahası Projesi

Futbol sahası yapımı öncesi sahanın projelendirilmesi gerekir. Arazinize ve projeden beklentinize göre bir futbol sahası projesi hazırlanır ve çizimi gerçekleştirilir. Bundan sonraki aşamalar projeye göre belirlenir.

Futbol Sahası Ölçüleri Nelerdir?

Futbol sahası ölçüleri arazinizin alanına göre değişkenlik gösterebilir. Futbol sahası ölçüleri için bazı örnekleri aşağıda ekledik. Mini futbol sahası yapımı için ölçüler değişkenlik gösterebilmektedir.

18 * 36 metre= 648 m²

20 * 40 metre = 800 m²

25 * 40 metre = 1000 m²

25 * 45 metre = 1125 m²

28 * 48 metre = 1344 m²

27 * 47 metre = 1269 m²

30 * 50 metre = 1500 m²

32 * 52 metre = 1664 m²

Halı Saha Yapımı Maliyeti Nedir?

Halı saha maliyeti birçok farklı faktöre göre değişkenlik göstermektedir. Saha zemininde kullanılan ürün, ürünün kalitesi, taban bezi, zeminin işçiliği gibi faktörlere göre farklılık göstermektedir. Halı saha ölçüleri maliyetlerini etkileyen en önemli değişkenlerden birisi olsa da; sahayı oluşturan ürünlerin kalitesi ve satın aldığınız şirketlerin fiyat politikaları da toplamda fiyatı değiştirecektir.

Kapalı Halı Saha Yapımı Nasıl  Uygulanır?

Kapalı saha yapımı açık halı saha yapımı ile aynı standartlarda yapılır, tek farkı beton veya branda gibi sistemlerle sahanın çevrelenmiş olmasıdır.

Kapalı halı saha yapımının en büyük avantajı; çok yağış alan veya güneş alan bölgeler için tüm zamanlarda oyun oynamaya olanak tanımasıdır.

Futbol Sahası Yapımında Neden Suni Çim Kullanılır?

Piyasada çim halı, yapay çim gibi isimlerle de kullanılan suni çimin birçok avantajı bulunmaktadır. Halı saha yapımı, tenis kortu, voleybol sahası, peyzaj amaçlı vb. alanlarda kullanılmak üzere üretilen çim halılar; kullanım kolaylığı sunan, uzun vadede ekonomik ürünlerdir. Halı sahalarda çok sayıda oyun oynanmasına fırsat tanıması en önemli tercih sebebidir.

Futbol sahası yapımında suni çim kullanmak büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bunları özetleyecek olursak:

Uzun vadede daha ekonomiktir.

Bakım maliyetleri diğer zeminlerine göre daha azdır. Sıcak havalarda sulamak ve fırçalamak gibi işlemleri yapmak bakımı için yeterlidir.

Gün içinde çok sayıda oyun oynanmasına olanak tanır.

Suni Çim Tüm Sahalarda Kullanıma Uygun mudur?

Suni çim ürünler tüm sahalarda kullanıma uygundur, sahanın kullanım amacına uygun suni çimi seçiyor olmak yeterli olacaktır. Kullanım alanına uygun seçilmiş suni çim uzun vadeli kullanıma olanak tanır.

Editör: Haber Merkezi