Ödemiş Devlet Hastanesi tarafından 2 Haziran tarihinde açılan gebe okullu ikinci mezunlarını verdi. İki dönem olarak açılan gebe okullunda hamile bayanlara yönelik gebeliğin oluşumu,  Gebelikte annede oluşan değişiklikler ve öneriler, Gebelikte yapılması gereken testler ve izlenimler,  Gebelikte beslenme ve bakım, gebelikte egzersizler ve nefes teknikleri, doğuma hazırlık, başlangıç belirtileri ve doğum sancısı ile baş etme yolları,  Anne sütü, emzirme ve bebek bakımı ile ilgili olarak anne adayları Ödemiş Devlet Hastanesi doğum servisi ebesi Gebe okullu eğitmeni Şengül Bakıcı tarafından bilgilendirildi. Ödemişte yaklaşık yılda olarak 2200 bebeğin anneyle buluştuğunu ifade eden Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Ziya Yurdakonar, gebe eğitimlerini 2 dönem olarak yaptıklarını 1.dönemde 5,2. dönemde 5 olmak üzere toplamda 10 gebeyi eğitimden geçirdikleri belirtti.

Ödemiş devlet Hastanesinde düzenlenen gebe eğitimi programı 6 hafta sürüyor. Hafta 1 gün 2 saat olarak yapılan programda anne adayları 1 saat teorik 1 Saat’te uygulamalı olarak eğitime tabi tutuluyor.

                     “Amaç anne adaylarının sorunsuz bir gebelik yaşaması”

Konuyla ilgili olarak Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Ziya Yurdakonar “Sağlık bakanlığının talimatları, İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin teşvikleri ile hastanemizde gebe okullu açtık. Bu okullun açılma amacı, anne adalarına problemsiz bir gebelik, sorunsuz bir doğum ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için neler yapmaları gerektiğini bilimsel olarak öğretmektir.”

                            “22 ayını doldurmuş tüm anne adaylarını bekliyoruz”

Okulla 22 ayını doldurmuş gebelerin katılabildiğini belirten Ziya Yurdakonar “ Okullumuza 22 haftasını tamamlayan gebeler katılabilir. Eğitimler haftada 1 gün olmak üzere 6 hafta sürmektedir.2 saat süren bir eğitimde, hem teorik hem pratik olarak gebelik ve doğum hakkında bilgi verilmektedir. Ayrıca uygulamalı egzersizler (plates)yaptırılmaktadır. Okullumuzda 1 dönem 5 kişi 2 dönem 5 kişi mezun oldu. Bugünde 2.dönem mezunlarımıza katılım belgelerini verdik. Tüm Anne adaylarını okullumuza bekliyoruz”

 HABER :  AYŞE AKYÜZ

 

Editör: Haber Merkezi