Sayılkan, etil alkolü de kullanıp evinde alkol yapan kişilerin sağlıklarının tehdit altında olduğunu belirtti. 
Eskiden Tekel Satıyordu 
Etil alkol satışının yıllar önce Tekel tarafından yapıldığını belirten Sayılkan, "İzmir'deki eczaneler, Şirinyer'de benzin istasyonu gibi bir yere gidip, etil alkol alırdı. Etil alkol veya etanol diye geçen madde ilaç yaparken kullanılır. Yıllar içerisinde etil alkol satışı şirketlere verildi. Özel şirketler istediği kadar bunun satışını yapıyor. Ancak satılan etil alkol rakı yapımına uygun mu bilinmiyor, soru işareti. Alkolü alıp rakı alıyorum diyeceğim demek rus ruleti oynamak gibi bir şey' dedi.  
Rakının pahalanması nedeniyle insanların evde rakı yapımına yöneldiklerini ifade eden Sayılkan, 'Şu an bir çok insan rakıyı ucuza mal emeye çalışıyor. Arkadaş ortamlarında rakı yapıp içiliyor. Normal rakıya göre çok ucuza geliyor. Ancak bu davranış sağlıkla ilgili ciddi bir kumar oynama durumudur. Ev yapımı alkolden gözlerini kaybeden, hayatını yitiren insanlar olabiliyor. İnsanlarımız lütfen bu yolla rakı yapmaya kalkmasınlar' dedi. Türkiye'de evde rakı yapımında da kullanılan etil alkolün satışı ve dağıtımını gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Sayılkan, ' Türkiye'de işleyişi, dağıtımı, kimler yetkili olmalı bunun çok iyi incelenmesi lazım. Bu herkesin alıp satabileceği ticari bir meta değildir' diye konuştu. 
Bel Fıtığı Masajı İçin Eczaneden Alkol Alanlar Var
Eczanelerde de ihtiyaç durumunda etil alkol satışının yapıldığını anlatan Sayılkan, 'Bir baba gelip, çocuğuma iğne yapıldı, masaj yapacağız, alkol alabilir miyim' diyor. Bel fıtığı için yapılan masajda kullanılan sıvıda da etil alkol kullanılıyor. Eczacılarımız da iyi niyetle veriyor. Ancak bu alınan alkolün nerede kullanılacağı çok önemli' diye konuştu. 

 

Editör: Haber Merkezi