HABER:YÜKSEL BALCI
Ödemiş Devlet hastanesinde 3 yıl önce hizmete giren endoskopi biriminde yaklaşık 2000 hastaya endoskopik girişimler yapılarak, hastaların sağlığına kavuştuğu açıklandı.

Hastaların birçoğu İzmir’e taşınıyordu.
Endoskopi biriminde görevli Op.Dr. Oktay Asmasarı ve Op. Dr. Metin Mercan hastalarını sağlıklarına kavuşturma mutluluğunu yaşıyorlar.
2 hekim yaptıkları açıklamada “Mide ve barsak hastalarının tanısını koymada, birimimizde bulunan modern endoskopi cihazları ile hastalarımıza Gastroskopi, Kolonoskopi yapılmasının yanısıra, yaklaşık 10 hastamızda da mide tüpü takılmıştır. Buna bağlı olarak gerektiğinde biopsi de yapılmaktadır. 3 yıl içerisinde hastalarımıza cerrahi işlemlere gerek kalmadan, endoskopik mide tüpü(PEG) takılarak hastalarımız sağlıklarına kavuştular.’’ Diyen Asmasarı ve Mercan daha sonra “Hastanemizde en modern cihazlar ile gastroskopi ve kolonoskopi yapılmaktadır. Bazı mide ve barsak hastalarımız hastanemizde bu cihazların olduğunu bilmedikleri için boşu boşuna masraf yaparak büyükşehirlere taşınmaktadırlar. Yaptıkları masrafların dışında zamanlarını da boşu boşuna harcamaktadırlar.”
“ Özellikle, son zamanlarda yaşlı hastalarımızda beslenme bozukluklarından dolayı hastalığa yakalanan insanlarımızın cerrahi işlem yapılmadan  mide tüpü takmaktayız. Bu arada, Bayındır Devlet Hastanesi bünyesindeki palyatif bakım merkezinden gelen hastalara da endoskopik mide tüpü takılmaktadır.  Tabii ki hastalarımız bir an önce sağlıklarına kavuşmak için İzmir’e ve büyük kentlere taşınmaktadırlar. Buna gerek kalmadan, Ödemiş  Devlet Hastanesinde hastalarımız başvurdukları taktirde sorun halledilir. Mide ve barsak şikayeti olan hastalarımızı hastanemizdeki endoskopi birimimize bekliyoruz.’’



Editör: Haber Merkezi