Point Bornova’da düzenlenen ‘Bebek Bakımına Dair Her Şey’ konulu söyleşide Doğuma Hazırlık Eğitmeni ve Emzirme DanışmanıDeniz Karabıyık ve Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Hale Yener ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.
Bebek için emzirmenin ilk aşı niteliğini taşıdığı ve koruyucu bir yönü olduğunu belirten Karabıyık, “Anne sütünün yapısı gereği içeriğinin yüzde 88’i sudur. Bu sebeple bebeğinize ilk 6 ay anne sütü verirken yanında su dahil başka bir ek gıda verilmesine gerek yoktur. İlk 6 ay bebeğinize sadece anne sütü vermenizi daha doğru olacaktır” dedi.
Anne adaylarına önerilerde bulanan Karabıyık, “Bebeğiniz hasta olduğunda ya da ev ve fizyolojik duruma göre anne vücudu o duruma özel bir süt salgılayabilmektedir. İki bebeği aynı anda emziren anneler de görüyoruz, vücut iki farklı bebek için iki ayrı süt içeriği üretebiliyor. Bebek doğduğu zaman bir hafta 10 gün ilk öz süt salgılanır. Çok koyu kıvamlı sarı renkte çok kıymetli bir süttür ve bebeğinizin ilk aşısı niteliğindedir. Doğumdan sonra 1 saat çok önemli çünkü bebekler ilk doğduklarında daha istekli olurlar eğer bu süreyi kaçırırsanız biraz daha uyumaya eğilimli olacaklardır. Bu sebeple eğer sezaryen olursanız birinden destek isteyerek ilk 1 saat içinde bebeğinizi emzirmeye özen gösterin. Bebek ilk doğduğunda midesi 5 mm’dir bebe aç mı doydu mu diye endişelenmeyin” şeklinde konuştu.

Bebek ağladıkça emzirin
İlk doğduklarında bebeklerin 10-12 kez emzirmesi gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Yener, “Emzirme aralıkları çok düzenli olmayabilir. Bebek bazen 2 bazen 3 saatte bir emmek ister ancak bizim önerimiz bebek ne zaman ağlarsa o zaman emzirin. Sara döneminde bebek fazla uyuyabiliyor bu sebeple emzirme aralıklarına dikkat edin” diye konuştu.  Uzm. Dr. Yener, şunları söyledi: “Gerginlikten uzak sakin bir hayat sağlamalıyız anneye karşı. Anneler günde 1-2 bardak rezene, papatya gibi bitki çayı tüketebilir sıvı ihtiyacını karşılar ve bazen süte karışan bitkiler bebeği rahatlatabilir. Bir kadın emzirerek 500 kalori yakabilmektedir yani emzirerek ve sağlıklı beslenerek eski formunuza dönebilirsiniz. Doğumdan sonra bebeklere tarama testleri yapılmalıdır. Tarama testleri bebekteki hastalıkları erken fark edip gerekli işlemlerin başlatılması işlemidir. Bu testlerin içeriğinde Troit Testi, İşitme Testi ve Kalça Ultrasonu yer almaktadır, mutlaka uygulayın” dedi.

Hakkımızda:

İlklerle dolu, İzmir’in en büyük karma yaşam projesi Point Bornova’da moda, alışveriş, eğlence ve kültür-sanat bir araya geldi. Sadece bir alışveriş deneyimini değil, yepyeni bir dünyayı İzmir’e getiren, ilklerle dolu Point Bornova, ayrıcalıklarla dolu bir hayatı İzmirlilere sunuyor.İzmir’de ilk mağazalarını açan 14 dünya markası ve birbirinden ayrıcalıklı 108 mağaza ile modanın yeni merkezi olan Point Bornova, İzmir’e ilk VIP sinemayı getiren, daha gerçekçi görüntülere, daha büyük perdeye ve 360 surround ses sistemine sahip MPX özellikli Cinemaximum, beyaz perdenin büyülü dünyasını Point Bornova’ya taşıyor. Birbirinden özel konserler, etkinlikler ve sergilere ev sahipliği de yapan Point Bornova çocukları da unutmuyor, çocuk oyun alanı BimBamBoo ile macera, eğlence ve eğitimi bir araya getirerek, miniklere ayrıcalıklı bir dünya yaratıyor.Dünyayı İzmir'le buluşturan deniz, dağ ve şehir temalarıyla tasarlanan sıra dışı bir mimariye sahip, toplamda 285.000 m2 inşaat alanıyla İzmir’in en büyük karma yaşam projesi olan Point Bornova, 45 saniyede açılıp kapanabilen tavanıyla Türkiye’de eşi olmayan bir alışveriş keyfini dört mevsim sunuyor.
YEREL HABER AĞI

Editör: Haber Merkezi