HABER: DİLEK AYVALI

Etkinlikte Tire Belediyesi ve Tire Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile hizmet veren Anne Çocuk Merkezindeki Anaokulu öğrencilerine Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran elleri ile organik süt içirdi.

Etkinlikte sınıftaki öğrencilere balon dağıtıldı ve süt gününün önemine değinilerek annelere çocuklarına mutlaka süt içirmeleri konusunda çağrıda bulunuldu. Programda ayrıca süt içen çocuklara hediyeler verildi.

Başkan Duran, “EN ÖNEMLİ GIDA MADDESİNİN GÜNÜNÜ BURUK KUTLUYORUZ”

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran 1 Haziran Dünya Süt Günü ile ilgili şunları kaydetti, “Bugün dünyanın en önemli gıda maddelerinden bir tanesinin gününü buruk bir şekilde kutluyoruz. Önümüzdeki günlerde önümüzdeki yıllarda bu temel gıdamızın hak ettiği kıymete ulaşması duygu ve düşüncesiyle bugün çocuklarımızla birlikteyiz onlara süt ikram ettik. Onlara sütün önemini ve her gün kullanmaları gerektiğini hatırlattık. Bu süt kuzularına desteklerini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bununla birlikte şehrimizin adını ülkemizin 4 bir yanında, nazar boncuğu olarak gördüğümüz ve her yerde bizim adımızı dile getiren namımızı yürüten değerli Tire Süt Kooperatifimize de bölgemizdeki süt üretimine vermiş olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Buradan anne babalara seslenmek istiyorum. Süt çok önemli bir besin maddesi ve çocuk gelişiminde önemli bir yere sahip. Çocuklarımızı bu önemli gıdadan eksik bırakmayalım. Tire belediyesi olarak önümüzdeki günlerde seçimlerde hedeflerimiz arasında belirttiğimiz üzere Halk süt uygulamamızı muhtelif noktalara ve mahallelere koyacağımız büfelerimiz ile hizmete geçirmek istiyoruz. Kısa sürede bunu da hayata geçireceğiz. 1 Haziran Dünya Süt Gününü buruk bir şekilde kutluyoruz ve bu önemli gıdanın hak ettiği kıymete ulaşacağı günleri görmemiz temennisiyle bugünü kutluyoruz” dedi.

Başkan Eskiyörük, “ÜRETİCİLER OLARAK BU BURUK BİR KUTLAMA”

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük de, “Bugün 1 Haziran Dünya Süt Günü maalesef ülkemizde üreticiler olarak bu buruk bir kutlama, üreticilerin bugün yem fiyatlarının aşırı artmasından yaşadığı mağduriyetten dolayı. Ama yine de Türkiye süt üretmeye devam ediyor. Ne yazık ki yeterince tüketemiyoruz. Bu bir kültür, Türkiye’de süt içme alışkanlığı yeterince gelişmedi. İzmir olarak bu konuda okul sütü projesiyle uygulanan proje aslında çocuklarımıza alışkanlık kazandırmak için tüm ülke çapında anlamlı bir proje. Umarım Türkiye’nin her yerinde uygulanır. Evet, süt artık dünyada biliniyor bilimsel olarak süt içen çocukların daha sağlıklı olduğu kemik yapılarının daha sağlam olduğu daha uzun boylu olduğu ve daha zeki oldukları bilimsel olarak açıklanmış. Ben bütün annelere sesleniyorum, çocuklarınıza günde 2 bardak sütü mutlaka içirin. Çünkü süt dünyanın en değerli sıvısıdır. En değerli sıvısı olmasına bir de en ucuz sıvısıdır. Çocuklarınız daha sağlıklı yetişsin daha zeki olsunlar. İzmir’in çocukları bu konuda çok şanslı İzmir Büyükşehir Belediyesinin projesiyle. Demek ki İzmir’de çok bilim adamları yetişecek, demek ki İzmir’de çok Mustafa Kemal Atatürkler yetişecek, demek ki Türkiye, Atatürk düşmanı yobazların eline geçmeyecek” dedi.

Programa Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’ün yanı sıra, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı katıldı.

Editör: Haber Merkezi