Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ilçedeki hava kirliliği ile ilgili düzenlediği kampanya çerçevesinde topladığı imzalar ve kurumlarla ortak hareket edilerek, oluşturulan rapor CHP İzmir Milletvekili Dr.Aytun Çıray’a teslim edildi.
Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin sürdürmekte olduğu “Hava Kirliliğine Hayır Kampanyası” ile ilgili çalışmalar kapsamında hazırlanan hava kirliliği ile ilgili rapor ve belgeler bir dosya halinde sunuldu. Aytun Çıray’la. Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapılan görüşmeye Kent Konseyi Başkanı Mesut Keskin, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, Genel Sekreter İrfan Gündüz ve Aytun Çıray’ın eşi Selmin Çıray katıldı.
Aytun Çıray yaptığı açıklamada, bir Ödemişli olarak yıllardan beri bu konunun kendisinin de rahatsız ettiğini dile getirdi. Aynı zamanda bir hekim olarak halkın sağlığını doğrudan etkileyen hava kirliliği konusunda Ödemiş Kent Konseyi’nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Çıray, “Bu konudaki çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Şu anda bana verilen hava kirliliğine ilişkin dosyayı inceleyerek gerekli her türlü girişimi yapacağım. Bölgede kış aylarında elektrik fiyatlarının düşürülmesi, doğalgaz ve jeotermal alanların işletilmesi için TBMM’de önerge vererek konunun çözümlenmesine destek olacağım. Kadın Meclisinin sürdürmekte olduğu imza kampanyası sonunda, toplanan imzaların Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu bir grupla ilgili bakanlıklara elden ulaştırılması için destek olacağım” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi