Haber: NAZİF HARUPÇU

Ödemiş’in trafiğini rahatlatmak amacıyla belediye tarafından yaptırılan çevre yolunun tamamlanmasının ardından, Ödemiş’e gelen ağır tonajlı kamyon ve tırların Salihli-Alaşehir ve Nazilli karayollarını kullandığı araçların geçiş güzergâhının, yıllardır Beşgözden sağlandığı yola artık alternatif yol Ödemiş Belediyesi’nce açılarak 30 yıl aradan sonra araç trafiği rahatlatmaya başladı.

600 metrelik duble yolun çıkış noktalarına ışıklı sinyalizasyon konulmasına karşın günde 3-4 defa araçlar kazalarla karşı karşıya kalmakta. Ayrıca yolu tanımayan araç sahipleri de kazalara neden olmaya başladı.

BU RİSKİ KİMSE TAŞIYAMAZ

Araç sürücülerinden Mehmet Ceyhun açıklamasında, “Sanayi istikametinden gelen kamyonlar hızlı gelmekte ve Beşgözden gelen araçlarla burada karşı karşıya gelmekte. Her gün ortalama 3-4 kaza riski yaşanmakta. Geçen gün bende buradan geçerken önümdeki iki özel oto kaza yaptı. Buraya acilen Kırmızı-Sarı-yeşil uygulamalı trafik ışıkları konulmalı. Dışarıdan gelen araç sürücüleri yolu tanımadıkları için her iki yolun araç sürücüleri yol benim diyerek yola çıkıyor, Beşgözden gelen yolla kesişen çevre yolunun düzenlemesinin yapılması gerekir. Yoksa ölümcül kazalara bile neden olacak bu riski kimse taşıyamaz. Araç trafiği rahatlatılacak derken maddi ve manevi yaralara sebep olacak durumla karşı karşıya gelmeyelim” dedi.

Editör: Haber Merkezi