Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün periyodik yayını olan ‘İzmir Sağlık’ dergisi son yayımlanan sayısında Ödemiş Devlet Hastanesi’ne yer verdi.
Ödemiş Devlet Hastanesi’nin ilçede yeni yapılacak yerindeki (İlkkurşun Kapalı Spor Salonu arkası, at koşu pisti) projesinin gösterildiği yayında, hastaneden ‘Bozdağ’ın eteklerindeki şifa kaynağı’ olarak bahsediliyor.
Sağlık dergisinde Ödemiş Devlet Hastanesi’nin kuruluşundan, teknik kapasitesi ve doktorlarına kadar birçok bilgiye yer veriliyor. Dergide hastanenin yeniden inşa edilmesi ile ilgili olarak ise, “Ameliyathane ve acil servisin çok dar olması, yoğun bakımlara ayrılan alanın yetersiz olması nedeni ile yeni bir hastane yapılması için Sağlık Bakanlığı’ndan uygun görüş alınmıştır. Kısa bir süre içinde yeni hastane binası inşaatına başlanacaktır” ifadeleri yer alıyor.
Ödemiş Devlet Hastanesi’nin 1971 yılında devlet-vatandaş işbirliği ile 50 yataklı olarak hizmete girdiğini anlatan metinde, “1992 yılında inşa edilen ek bina ile 150 yatak kapasitesine çıkmıştır. Zaman içerisinde artan ihtiyaca cevap vermek için yatak sayısı 200’e çıkarılmış. 2005 yılında SSK Hastanesi ile birleşerek 250 yatak kapasitesine ulaşmıştır” denildi.
Ödemiş Devlet Hastanesi dergide, fiziki mekan, poliklinikler, diş ünitesi, servisler, hemodiyaliz ünitesi, yoğun bakımlar, ameliyathane, doğum ünitesi, acil servis, merkezi sterilizasyon ünitesi, radyoloji ünitesi, laoratuarlar, sağlık kurulu, bebek dostu hastane, hasta hakları, randevu birimi, hastane bilgi sistemi gibi başlıklar altında tanımlanıyor.
Sağlık dergisinde Ödemiş Devlet Hastanesi’nin hemodiyaliz merkezinde günde 87 hastaya hizmet verildiği ve bu rakamlarla hastanenin Ege bölgesindeki devlet hastaneleri içinde en büyük ikinci hemodiyaliz merkezi olduğu aktarılıyor.
Op.Dr. Ziya Yurdakonar’ın 2003 yılından bu yana başhekim olarak görev yaptığı Ödemiş Devlet Hastanesi’nin 2010 yılı istatistiki verileri ise şu şekilde belirtildi:
Poliklinik hizmeti verilen hasta sayısı: 567 bin 875
Yatarak tedavi gören hasta sayısı: 13 bin 244
Yatılan gün sayısı: 45 bin 651
Doğum sayısı: 2 bin 032
Hastanenin personel sayısını gösteren cetvelde ise uzman doktor sayısının 53, pratisyen hekim sayısının 17, diş hekimi sayısının 6, eczacı sayısının 3 ve 200 de hemşire, ebe ve sağlık memuru olduğu belirtildi.
Editör: Haber Merkezi