Haber: Zülal KALABAS


Bayındır’da tek bir ağaçta zeytin ve incirin bulunması görenleri şaşırtıyor. İzmir’in çiçek merkezi haline gelen İlçesi Bayındır’da bulunan zeytin ve incir ağacı ilçeye gelen ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri haline geldi.

Tarihi Tekel hanı, Eski Hükümet konağı, Belediye Hizmet Binası ve Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi, Tarihi İstasyon Hangar, Hasan Hulki Yönt Aşevi ve Kültür Merkezi restore edilmesi ile birlikte İlçe’ de artan ziyaretçi sayısı ile birlikte Belediye Hizmet Binası önündeki zeytin- incir ağacı ilgi odağı olan yerlerden biri.

KUŞLAR AŞI YAPMIŞ

On beş yıl önce kuşlarla zeytin ağacı gövdesine bırakıldığı söylenen incir tohumunun çimlenmesinin ardından zeytin ağacı gövdesine incir, ikinci bir ağaç oldu. Kış mevsiminde ise ana ağaç olan zeytin meyve veriyor.

Ağacı görmeye gelen ziyaretçiler iki ağacın aynı ağaçta yaşamasının ender görülen bir olay olduğunu, tek ağaçta zeytin ve incir meyvesini görmelerinin şaşırtıcı olduğunu söylüyorlar. Zeytin- incir ağacından Bayındır’ın termal suları ile ünlü ılıcalar bölgesinde de bir adet var.

Editör: Haber Merkezi