Haber: Eren Erbahçeliler

İzmir Tersanesinde bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü’nün dalış yapması esnasında 10 askeri personel şehit oldu. 17 kişinin de yaralandığı elim kazada şehitlerden Malatya doğumlu Er Yavuz Arslan’ın (23) Bayındır’daki evine ateş düştü.

ANNE, ‘KARDEŞİN HASTA’ DENİLEREK İZMİR’E GÖTÜRÜLDÜ

Terhisine 5 gün kaldığı öğrenilen Şehit Er Arslan’ın Bayındır Sadık Paşa Mahallesi Hacı Sinan Caddesi no:11/6’da oturan annesi Neşe Arı’ya yakınları tarafından ‘Kardeşin hasta hastaneye gidelim’ denilerek İzmir’e götürüldü. İzmir’deki akrabalarından oğlunun şehit haberini alan anne Arslan sinir krizi geçirdi. Şehit annesine sağlık ekiplerince müdahale edildikten sonra sabaha karşı kendine gelen anne, ilk eşinden olan diğer oğlu Okay Karakay’ın psikolojik rahatsızlığı olduğunu ve ilaç kullanması nedeniyle kendisine hemen haber verilmemesini istedi.

“OĞLUM BANA YILBAŞI HEDİYESİ GETİRDİ”

Oğlunun şehit olduğunu öğrenince sinir krizi geçiren Neşe Arı, "Oğlum bana yılbaşı hediyesi getirdi. Oğlum artık Kadifakele Şehitliği'nde bana bir saray aldı. Artık oğlum orada yatacak" diye gözyaşı döktü. Neşe Arı oğlu ile kazadan bir gün önce konuştuğunu söyleyip, "Onu bir daha göremeyeceğim" diye ağladı. Askerler şehit Yavuz Aslan'ın tabutunun bayrağa sarıldığı sırada babası Zülfü Arslan ve yengesi Hatice Arslan tabuta kapanarak ağladı. Zülfü Aslan, "Oğlum sen nereye gittin?" diye ağıt yaktı.

ABİSİ, KARDEŞİNİN ŞEHİT HABERİNİ KAYMAKAMDAN ÖĞRENDİ

Şehit Er’in Bayındır’daki evine Bayındır protokolü ve çok sayıda Bayındırlı vatandaş gitti. Evde abi Okay Karakaya ile bir süre sohbet eden Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, kardeşinin şehit haberini verdi. Bayındır Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan abi Karakaya durumu öğrenince, kısa süreli şok yaşadı. Hazırda bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edilerek şehit abisine kendi ilaçları içirildi. Daha sonra Şehit abisi Okay Karakaya ile komşuları kendilerine tahsis edilen araç ile İzmir’e götürüldü. Şehit Er Yavuz Arslan’ın cenazesinin İzmir’de yapılacak tören sonrası toprağa verileceği öğrenildi.

 

Editör: Haber Merkezi