Ödemiş’e bağlı Bademli Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği önceki gün akşam festival alanında yapıldı.

Haber: Nazif HARUPÇU

Her yıl geleneksel olarak Bademli Belediyesi tarafından düzenlenen iİftar yemeğine Ak Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık ve İlhan İşbilen, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Ak Parti İl Başkan Vekili Mahmut Badem, Belde Belediye Başkanları, Daire müdürleri, Belediye meclis ve il genel meclis üyeleri, Muhtarlar, Oda, dernek, Kooperatif başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

BADEMLİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR VE GELİŞİYOR

 

Yemek sonrası konuşma yapan Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını bir kez daha sizlerle birlikte idrak ediyoruz. Küçük menderes havzasında doğanın ve tabiat güzelliklerinin içerisinde yer alan şirin Bademli Beldemizde, belediye olarak halkımıza 81 yıldır hizmet veriyoruz. Beldemize hizmet veren başkanlarımız ve belediye personelimizden vefat edenlere rahmet ve hayatta olanlara da sağlıklar diliyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü, “2004 yılından beri hizmet verdiğimiz beldemizde halkımızın refah düzeyini yükseltmek adına gece gündüz çalışıyoruz.

İç turizmden üretim yollarına kadar birçok projelere turizm eski bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’ın katkıları ile yaptık. Tescilli yapı, Cami, mescitler, dış ve iç cephe restorasyonları ve sokak sağlıklaştırma projeleri için 1,2 milyon lira ödenek ayrıldı. Proje ve bazı yapıların restorasyonu içinde Belediyemize 1,7 Milyon lira ödenek veren Sayın eski İzmir Valimiz M. Cahit Kıraç’a ve özel idaremize teşekkür ederiz. Bunun yanında da en önemlisi Bademli barajının yapılması ile gelecek yaz mevsiminden itibaren de ovamız sulamaya başlayacak. Sayı Orman ve Su Bakanımız Veysel Eroğlu’na halkımız ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Beldemizin girişi de Karayolları tarafından 2 kilometre bölünmüş yol olarak düzenlendi. Ayrıca Tedaş ve Telekom tarafından da Beldemizin tüm elektrik ve telefon şebekeleri yenilendi. Bademli, Köşk-Aydın yolu da genişletilerek asfaltlama çalışmaları yapıldı. Beldemize yatırımları ile katkı yapan tüm Bakanlık ve kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Bademli Belediyesi olarak beldemizde ihtiyaç sahibi olan 150 vatandaşımıza Ramazan ayı boyunca akşamları yemek dağıtıyoruz.”

 

2023’E GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE HAZIRLIYORUZ

 

Belediye Başkanının konuşmasının ardından Ak parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık da konuşma yaptı. Aşlık, “Büyükşehir yasası ile belediyelerin yerelde daha fazla hizmet etmelerini sağlamak amacıyla bu kararı aldık. Bu akşam burada siyaset yapmayacağım ve siyasi konuşmada yapmayacağım. Benim söylemek istediğim konu da şudur, Devletlerin değişmez politikaları vardır. Devletlerde Bayrak, resmi dil olmazsa olmazlardandır. Biz de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bayrağı, vatan toprakları ve resmi dili ile devlet olmamızı sağlayan unsurlardan asla taviz vermeyeceğimizi de belirtmek isterim. Ve bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Aşlık ayrıca, “Ülkemizin bütün çevre devletlerinde yaşayan soydaşlarımız Türkiye’ye gelmek istiyor. Türkiye’nin güçlü olması, Güçlü Türkiye için çalışıyoruz. Hedefimiz 2023 Türkiye’sini hazırlamak. Bunun içinde şimdiden ilk yerli uydumuzu fırlattık. Silah ve tanklarımızı ve askeri malzemelerimizi de üretmeye başladık. At nalı çivisi ithal eden Türkiye’den bugün silah ve savunma sanayisinde ilerlememiz elbette birilerini rahatsız ediyor. Türkiye güçleniyor, Bu ülkede Mevlana’sı ile Hacı Bektaşi Velisi ile el ele gönül gönüle sıkıntıları aşıp, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yaşamaya geçmişte olduğu gibi bugün de devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi