Haber: Yüksel BALCI

60 yaşındaki 3 çocuk babası Hasan Özdemir, köy kökenli bir baba.  SSK emeklisi. Ödemişin Ertuğrul Köyündeki babasına ait geniş bir alanda, babası Mehmet Özdemir ile birlikte yazın karpuz üreticiliği yapıyor. Daha sonrada, karpuzları traktöre doldurup, karpuzların satışını yapmaya çalışıyor.

3 çocuk babası Hasan Özdemir’ i görenler, normal kıyafetiyle sıradan bir karpuz satıcısı olarak görüyor. Ama O, 9 Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi Matematik öğretmenliği Bölümü 5. Sınıf öğrencisi. Aralıksız derslerine devam eden Özdemir,  bu yıla kadar hiç kalmadan sınıflarını geçmiş, bu yılda okuldan mezun olarak Milli Eğitim Ordusunda matematik öğretmeni olarak yerini alacak, tabii ki ataması yapılabilirse!

Okulun Hasan Amcası

Okulun en yaşlı öğrencisi olduğu için, arkadaşları ve diğer öğrenciler kendisine Hasan ağabey olarak hitap ediyorlar. Hasan Özdemir’de bu hitaptan son derece memnun. Fakülte Dekanı başta olmak üzere bütün hocalar ve öğrenciler Hasan Ağabeylerini tanıyorlar. Örnek baba,  bu güne kadar hiç sınıfta kalmadan başarı yollarını planlı bir şekilde çalışmaya, metroda, duraklarda dahi durmadan okumaya bağlıyor.

 Karpuz satıcısı Hasan Özdemir, “ Ben bir köy çocuğuyum. Köylerde hayatın ne zor şartlar altında devam ettiğini çocuk yaşımda gördüm.   Üretici zor şartlar altında hayatını devam ettirmektedir. Bir bakıyorsunuz bu yıl mahsul az, fiyatlar yükseliyor, ertesi yıl ürün çokluğundan fiyatlar düşük, ürün tarlada kalıyor. Velhasıl üreticilik zor iş.  Ben köyden ayrıldım ancak babamın geniş arazisi var, orada ürettiğimiz karpuzları satıyorum. Emekli maaşıyla birlikte hem aileme bakıyorum, hem de okuluma devam ediyorum” diyen Özdemir daha sonra:

“ Zaman okuma devri.3 çocuk babasıyım. Çocuklarımın okuması için örnek bir baba modeli oluşturmak amacıyla, 5 yıl önce Üniversite sınavlarına girdim. Dokuz eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü kazandım,  bu yıl 5.  Yılımı dolduruyorum. Yılsonunda,  inşallah mezun olacağım.  Bu güne kadar hiç sınıfta kalmadım, istikrarlı bir çalışmam var. İnanın, metroda, duraklarda bile kitabı elimden düşürmem. Okulda en yaşlı ben olduğum için, öğrenci arkadaşlarım bana “Hasan Amca “ derler, bende bundan son derce mutlu oluyorum. Hatta benden küçük yaştaki hocalarımda bana “ ağabey” diyorlar, hepsine minnet borçluyum.”

“ Beni örnek alan çocuklarımda okumaya başladı. Kızım Elif tam burslu olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi 2. Sınıfına devam ediyor. Oğlum Fatih okuduğum okulda memur, diğer oğlum Furkan da liseye devam ediyor. Amacım buydu. Çocuklarımın okumasını sağlamaktı, amacıma ulaştım., Çok mutluyum“ dedi.  

Editör: Haber Merkezi