HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU/YERELGÜÇ

Ödemiş’in 14 kilometre uzaklıktaki uzak mahallelerinden Bülbüller Mahallesi’nde yaşayan 79 yaşındaki Ayşe Cengiz’den 7 Ocak 2016 Perşembe gününden bu yana haber alınamıyordu. Kayıp kadının yakınlarından alınan bilgilere göre 79 yaşındaki Ayşe Cengiz, Bülbüller Mahallesi’ndeki evinden geçtiğimiz Perşembe akşamı çıktı ve bir daha geri dönmedi.

Ayşe Cengiz’in yokluğu sebebiyle endişeye kapılan yakınları, jandarmayı arayarak durumu ihbar ettiler.

Yapılan aramalar sonucunda Alzheımer  ve tansiyon hastası yaşlı kadın bir çiftçinin lahana tarlasında ölü olarak bulundu.

Aramaların 3. gününde Yusufdere Mahallesinde oturan veç yaptığı öğrenilen Aydın Alkar’a ait lahana tarlasını gezdiği sırada cansız yatan bir kadın cesedini görmesi üzerine Ödemiş ilçe Jandarma Komutanlığına haber verdi. Olay yerine giden Jandarma ekipleri lahana tarlasında yaptıkları inceleme sonucu cesedin  Alzhemier ve tansiyon hastası  3 gündür kayıp olan 79 Yaşındaki Ayşe Cengiz adlı kadına ait  olduğunu tespit ederek  savcılığa  haber verdiler.

Olay yerine gelen Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı tarafından lahana tarlasında ölü bulunan Ayşe Cengiz’in  şüpheli  ölüm nedeniyle ayrıntılı otopsi yapılması için, İzmir adli tıp kurumuna gönderildi. Alzhemir ve tansiyon hastası olan yaşlı kadının kesin ölüm nedeni ise yapılacak otopsinin ardından karar verileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi